Lokalavis for Åsane og omegn!

- Ser ut som en slum

- Jeg har gått tur i bydelen i fem år. Det har aldri sett verre ut enn nå, sier Kjetil Magnussen (39) fra Selegrend og ser bort på drikkebegre, plastikkposer, papir og annet søppel.

Tobarnsfaren jobber mye offshore, men når han er hjemme liker han å gå tur med sine yngste datter.

- Jeg pleier å gå rundt Liavannet, langs Dalaelven mot senterområdet og på Rolland, forteller Magnussen til Åsane Tidende.

De siste årene hevder 39-åringen at mengden av søppel bare har økt.

- Det blir verre for hver eneste år. Du merker det spesielt nå når våren kommer og snøen er borte. Det er da du ser alt folk har kastet fra seg. Noe av avfallet har tydeligvis ligget her i flere år. I Liavannet bader nærmest endene i søppel, sier han.

- Hvordan reagerer du på dette?

- Jeg blir regelrett i dårlig humør. Dette er friluftsområder. Det skal være gangstier hvor folk kan gå tur og nyte naturen. Slik det er nå går man bare rundt og irriterer seg over alt søppelet som flyter både langs Dalaelven, i Liavannet, i nærheten av senterområdet og ved undergangene mot Rolland og Åsane terminal, hvor jeg går.

 

Bryr seg ikke

 

Magnussen reagere på folks holdninger. Han mener altfor mange ikke bryr seg med å holde det rent rundt seg.

- Man må tåle at det ligger et papir eller en brusflaske her og der, men ikke at det ser ut som en slum.

- Slum?

- Jeg reiser mye og har vært en god del blant annet i Asia, USA og Sør Amerika. Jeg føler ofte det ser verre ut i Åsane. Er du turist og tar turen ut her for første gang, så sitter du igjen med et svært dårlig førsteinntrykk, kanskje om at dette er en slum. Folk bryr seg ikke. De kaster fra seg sjokoladepapir, chipsposer og colaflasker i nærmeste busk, selv om det står et bosspann få meter unna. Det blir for dumt, mener Magnussen.
 

Denne artikkelen er importert fra vår gamle avis og kan derfor ha mangler. Vi jobber med å oppdatere alle artiklene i arkivet vårt.