Lokalavis for Åsane og omegn!

Idrettsopprør i Åsane

– Planen om idrettshaller i Myrdal er nå «temporisert». Dette betyr at de legges i skuffen inntil videre, sier leder av Idrettsrådet i Bergen, Terje Valen, som sammen med flere idrettsledere og trenere i Åsane nå krever handling bak de fagre ordene i byrstyrets idrettsplan.

Side om side med Terje Valen i dette kravet står Elisabeth Selvik Nielsen (trener og medlem av turngruppen i Salhus turn), Svein-Ivar Lillehaug (leder av Åsane ishockeyklubb), Linda Mikkelsen (trener og medlem av sportslig utvalg i Åsane håndball), Svein Kåre Rygg (leder av Tertnes allianse), Astrid Alrek (leder av Åsane turn), Svein H. Kjellevold (leder av Åsane allianse) og Nina Rasmussen (trener og leder i turngruppen til Salhus turn og idrettslag).

 

Pengene renner ut

 

– Etter planen skulle byggingen starte i 2013 og det meste ferdigstilles innen 2016, sier Svein-Ivar Lillehaug.
– Nå er alt dette utsatt, og det er heller ikke lagt opp noen ny tidsprioritering.
– Åsane er den bydelen som kommer klart dårligst ut, sier Svein Kåre Rygg, og viser til et oppslag i Bergens Tidende 5. juni.
Dette viser at Åsane i dag har 13.178 innbyggere per idrettshall. Til sammenligning er det 5.506 innbyggere per idrettshall i Bergenhus, 5.769 i Fyllingsdalen og 7.663 i Fana.
– Vi har ikke nedprioritert Åsane, men de står i kø, sier idrettsbyråd Harald Victor Hove (H) til Bergens Tidende, samtidig som han ber folk her ute om å smøre seg med tålmodighet.
– Det er ikke så enkelt å være tålmodig når vi har nesten tre ganger så mange innbyggere per hall som det som er anbefalt, mener Linda Mikkelsen.

 

Les hele saken i vår papirutgave!
 

Denne artikkelen er importert fra vår gamle avis og kan derfor ha mangler. Vi jobber med å oppdatere alle artiklene i arkivet vårt.