Lokalavis for Åsane og omegn!

Innbruddstyven skadet seg, måtte rope om hjelp

46-åringen, som er mistenkt for å stå bak en stor mengde innbrudd i Åsane, ble fredag varetektsfengslet i fire uker. Åsabuen ble tatt på fersken etter at han skadet seg under et innbruddsforsøk på Åsane storsenter.  

Mannen er tidligere dømt for mer enn 30 forbrytelser. Han regnes som notorisk kriminell og skal være en av de verste gjengangerne i Bergen.

46-åringen ble forsøkt varetektsfengslet allerede i midten av januar da han ble pågrepet i buskene utenfor en bolig på Breistein etter å ha gjort et innbrudd. Men til tross for at politiadvokat Torunn Strand fikk siktelsen utvidet til to innbrudd, og retten var enig i at det var stor gjentakelsesfare, ble mannen sluppet løs. Han hadde nemlig sittet i forvaring hos politiet to dager lengre enn det som var tillatt.

 

Blødde fra hodet

 

Onsdag kveld ble innbruddstyven altså tatt på fersken igjen. Han forsøkte å ta seg inn på Arken-siden av Åsane storsenter gjennom å knuse en rute. 46-åringen skadet seg imidlertid under forsøket og pådro seg blant annet et kutt i hodet.

- Det var noen forbipasserende som hørte at mannen ropte om hjelp. Vi ble kontaktet og rykket straks ut til stedet. Der pågrep vi en gammel kjenning. Han ble først fraktet til legevakten for behandling og deretter i fengslig forvaring, sier førstebetjent Norvald Bergfjord ved Bergen nord politistasjonsdistrikt til Åsane Tidende.

 

Viste ingen nåde

 

Fredag ble han framstil for varetektsfengsling, også siktet for brudd på narkotikaloven, samt noen tyverier.

Denne gangen viste lagmannsretten ingen nåde. Det ble pekt på at faren for gjentakelse var betydelig, og mannen ble dermed varetektsfengslet i fire uker.

 

Denne artikkelen er importert fra vår gamle avis og kan derfor ha mangler. Vi jobber med å oppdatere alle artiklene i arkivet vårt.