Lokalavis for Åsane og omegn!

Hvem blir årets åsabu 2012?

Fem kvinner, fire menn og en komikerduo utgjør de ti kandidatene til årets åsabu 2012.

 

2012 har vært et uvanlig innholdsrikt år. Fra Åsane har det kommet en europamester. Vi har fått politikere som har utmerket seg på stortinget mer enn noen gang før og vi har en salhusværing som har satt ideene sin på verdenskartet. Vi har en historiker som bruker mesteparten av tiden sin på å sikre kulturminner og sørge for at det som har skjedd ikke gå i glemmeboken. Vi har mennesker som samler inn penger for at andre skal ha det bra. Det er frivillige som gjør en unik innsats og kulturpersonligheter som sørger for at det også skjer mye på underholdningsfronten i Bergens største bydel.

 

Vi bør være stolt av disse menneskene, og vi bør hedre dem, motivere dem til å fortsette jobben de gjør, det de selv tror på, og det som så mange andre mennesker har glede av. Nettopp fordi de er dem de er.

Siden 1993 har Åsane Tidende forsøkt å bidra til å løfte fram disse personlighetene, disse menneskene. Det skal vi fortsette med i mange år framover.
 

Her er kandidatene:

 

1)
Andreas Bakkerud ble Europamester for andre år på rad. 21-åringen sikret seg sammenlagtseieren i super 1600-klassen med en 5. plass i nestsiste runde i Finland. Dette er det høyeste nivået i rallycross. Neste sesong er planen å kjøre Supercars, med større og raskere biler.

2)
Tommy Thomsen er president for Lions Club Åsane – en klubb som legger ned ressurser i å samle inn penger til de som har mindre. Klubben holder vakt på Åsane terminal i helgene, deler ut mat til trengende om julen, og arrangerer loppemarked til inntekt for lokale ungdomstiltak.

3)
Håkon Knudsen har i en årrekke ledet Salhus turn- og idrettslag sin familietur til Tellevikfjellet. Han har et voldsomt engasjement, stor arbeidskapasitet og viser en enorm kjærlighet til Salhus. I oktober ble han tildelt Monrad-prisen for sin innsats under en markering i Salhushallen.

4)
Cato & Claus, består av entertainerduoen Cato Jensen og Claus Sellevoll. Begge var sterkt involvert under Monrad-aftenen i Salhushallen, og turnerer vestlandet rundt med sine humoristiske innslag. Duoen har en spesiell forkjærlighet for strilekulturen.

5)
Carl Christian Hamre er politimannen bak den internasjonale tv-serie suksessen Vennebyen, som er solgt til land over hele verden. Salhusværingen er en god ambassadør for bydelen, og la likså godt verdenspremieren på showet om Vennebyen til Vestlandshallen.

6)
Kjersti Toppe (SP) har fått en stadig viktigere posisjon på Stortinget. Hun er i ferd med å utvikle seg til å bli en av de mer markante politikerne i partiet, og er ikke redd for å si i fra enten det dreier seg om store nasjonale saker eller om en liten gate i bydelen hun kommer fra.

7)
Marianne Herfindal Johannesen leder Åsane historielag i 2000 et lag som har vokst fra 57 til 800 medlemmer på 10 år. Hun har engasjert seg i en rekke kulturvernsaker i Åsane, blant annet vern av Almåsgårdene og redningsaksjon for steinhuset i Vågsbotn. Fikk også kulturprisen i høst.

8)
Bjørg Sookermany leder Åsane hagelag og har i en årrekke spredd hageglede i Åsane gjennom sitt glødende engasjement og sin fargerike utrykksmåte. Åsabuen har bidratt sterk til økt aktivitet i hagelaget, og hver måned arrangeres det treff i Rosestuen like bak Åsane storsenter.

9)
Kjersti Jørgensen Sandnes fra Selvik er instruktør og skuespiller for teatergruppen i Åsane ungdomslag. Her har hun vært med i åtte år, og har blant annet vært med på å sette opp Grease med ungdomsgruppen og årlige revyer. Sandnes har også sin egen matblogg «Min matgale verden», samtidig som hun jobber som barnehageassistent.
10)
Judith Hordvik må sies å være en av bydelens virkelige eldregeneraler. Gjennom en årrekke har hun arrangert sosiale treff hjemme i hagen sin, men aller mest kjent er hun som en av gründerne av Jupiter-treffene i Åsane, hvor hun fortsatt er med.
 

Send inn din stemme på e-mail thomas@aasanetidende.no

eller per post til Åsane Tidende, postboks 31 Nyborg, 5879 Bergen.

Denne artikkelen er importert fra vår gamle avis og kan derfor ha mangler. Vi jobber med å oppdatere alle artiklene i arkivet vårt.