Lokalavis for Åsane og omegn!

Vil rette opp dårlig rykte 

– Norge har et dårlig rykte i badminton. Det vil vi gjøre noe med, sier Vera Ellingsen og Markus Barth før EM i Sveits som starter i dag.

Baminton-talentene Vera Ellingsen og Markus Barth spås en lysende fremtid. I dag får de sjansen for landslaget mot badminton-eliten når EM i Sveits går av stabelen.

Men spillerne, som representerer Bergen bamintonklubb, får det tøft på kontinentet mot internasjonal motstand for U15-landslaget.

– Dette blir først og fremst en god erfaring for oss siden vi møter veldig gode internasjonale spillere som spiller en årsklasse høyere enn oss, sier Barth til Åsane Tidende.

Ellingsen legger til:

– Dette blir det største vi har opplevd. Vi møter noen av verdens beste spillere under 15 og nivået er nok veldig høyt. Vi får bare vise at vi kan spille badminton her til lands også. Norge har et dårlig rykte i badminton. Det skal vi gjøre noe med, smiler hun.


Ingen sensasjon

 

De to klubb- og landslagsvennene er begge født og oppvokst i Morvik og på Rolland. Noen sensasjonell medalje tørr de imidlertid ikke å drømme om.

– Hehe, vi skal være fornøyd om vi vinner en kamp. Men vi skal gjøre vårt beste og gi alt. Det blir spennende å se hvordan nivået er i Europa, forklarer de.

Markus Barth skal spille singel og mix-sett sammen med Vera Ellingsen, mens sistnevnte i tillegg skal spille double.

– Vi kan ha gode sjanser på mix når vi spiller sammen. Det har vi gjort lenge og kjenner hverandre godt. Vi gleder oss, forklarer de.

– Hvor mye trener dere?

– Vi trener i alle fall to ganger for dagen, og vil være best mulig forberedte til mesterskapet. Vi har trent siden vi var ni år og stortrives med denne sporten.


OL om ti år?

 

De to sluttet seg til resten av landslagstroppen på onsdag i Oslo før turen bar videre til tenninslegenden Roger Federers hjemby i Basel.

– Vi håper på det beste og ser frem til å spille på landslaget. Kanskje vi spiller i OL i 2024, spør Markus Barth med et glimt i øyet.

– Hva er styrkene deres og hvordan skal dere klare å gå videre til et sluttspill?

– Vera er i alle fall dødsgod på smasher, skyter Markus inn før han forteller om sine beste egenskaper:

– Jeg har god kondisjon og kan ta noen av konkurrentene på det, smiler han.

Markus Barth skal opp mot spansk motstand i den første kampen seinere i dag. Der kan hans nye spanske trener på klubblaget forhåpentligvis gi ham noen tips.


Spansk trener

 

Madrid-fødte Javier Bish er nemlig klubbens og de to Åsane-talentenes nye trener.

– Jeg håper han kan hjelpe meg, slik at jeg kan vinne den første kampen. Da kan alt skje videre, sier Barth.

– Vi får se. Jeg kjenner godt til spanske spillere, så jeg skal gjøre mitt beste, han har en sjanse, svarer treneren som har vært rangert som nummer 236 i herredouble og har en bred erfaring internasjonalt.

Bish bekrefter at det kommer til å bli vanskelig, men nyttig for Marcus og Vera å delta i EM.

– Det blir tøft for dem og de får møte spillere på et annet nivå som i tillegg er eldre. Men erfaringen er ekstremt viktig, og det er stort for klubben å kunne utvikle spillere til landslaget.

– De er nok litt nervøs, men dette er bare positivt for deres fremtidige karriere i idretten, fortsetter han.


– Kan bli best

– Hvordan er egentlig nivået i Norge i forhold til andre steder i verden?

– Akkurat nå er nok Danmark best i Skandinavia, men det finnes absolutt gode spillere i Norge også. Nå får de vist seg frem i utlandet og kan bevise at også Norge har talenter.

– Hvor gode kan Vera og Markus bli, Javier?

– De er to av de største talentene og har potensial til å bli best i Norge. Men de må trene hardt og gi 100 prosent.

– Det blir spennende og interessant for dem. Spillestilen hos de internasjonale utøverne er nok noe uvant for dem, noe mer teknisk, men jeg tror begge skal klare seg bra. De er store talenter begge to, roser han.

 

FAKTA:

Badminton er en gammel idrett med over 1000 års tradisjon i Kina, Japan og Thailand og blant de Sør- og Nord Amerikanske indianerstammene.

Det regnes med at Badminton, i likhet med andre rackettspill, har sitt opphav fra franske og italienske klostre på 1100-tallet. Spillet spredde seg til England og Skottland på 1300-tallet under navnet ”real tennis”.

Relaterte saker