Lokalavis for Åsane og omegn!

Kjuagutt med fotballakademi

– Lidenskapen er der fremdeles. Jeg savner i grunn ikke å spille, men å være involvert i fotball, sier Kristian Kalvenes som 3. mars starter Kjuagutten fotballakademi.

Christian Kalvenes har spilt to år i Skottland og to år i England, i henholdsvis Dundee United og Burnley. Her hjemme har han erfaring fra Åsane, Sogndal og Brann. Han la opp etter 2011-sesongen på stadion.

– Da jeg sluttet å spille tenkte jeg at jeg ikke skulle bli trener. Jeg ville kanskje være involvert i fotball som leder, men jeg sa til meg selv at jeg ikke kom til å savne fotballen så mye, forteller han.

 

Holdt avstand

 

Kalvenes holdt bevisst avstand til idretten som hadde preget livet hans hver eneste dag. Men så ville sønnen begynne på fotball. Han var ivrig. Pappa Christian fulgte gutten på trening, og ble stående og se på.

– Det var da tankene og følelsene kom. Skulle all tid og erfaring fra fotballen plutselig ikke være verd noe? Jeg har utdannet meg innen fotball i 20 år – skulle jeg ikke bruke noe av det jeg har lært?

Løsningen ble fotballakademiet Kjuagutten.


Gleden i øynene

 

– Jeg har stor glede av å trene lag i Bergen Nord, og nå gleder jeg meg til å jobbe med guttene som melder seg på fotballakademiet. Jeg trives veldig godt med å være på treningsfeltet og se gleden i øynene til ungene. De har de samme drømmene som jeg hadde, sier Kalvenes.

 

Du kan lese mer om akademiet i Åsane Tidendes papirutgave.

Av

Relaterte saker