Lokalavis for Åsane og omegn!

Fant 100 hasjpiper på C-feltet

Politiet ser alvorlig på at det ble oppdaget rundt 100 hjemmelagde hasjpiper på C-feltet.– Det er urovekkende og skuffende. C-feltet er et område vi må ta tak i nå, sier Endre Laukeland.

For rundt tre år siden besøkte Åsane Tidende Felt C. Den gangen talte vi over 150 hjemmelagde hasjpiper. Alt ble ryddet bort kort tid etterpå. I forrige uke sjekket vi på nytt tilstanden på den nedlagte og avskjermede parkeringsplassen. Resultatet var nesten like ille som før opprydningen ved årsskiftet 2010/2011. Nå fant vi rundt 100 flasker og mengder med sølvpapir, som brukes for å røyke hasj.
– Dette er urovekkende. Vi har fått noen meldinger fra dette området, men jeg er likevel overrasket over omfanget. Dette er skuffende, sier Endre Laukeland, politiførstebetjent og fungerende seksjonsleder ved Bergen Nord politistasjonsdistrikt.

– Vi må gjøre noe

 

Lokalavisen tar med Laukeland til en kort befaring på den tidligere parkeringsplassen.
– Her er det tydelige tegn på at dette er et sted som blir benyttet til å røyke hasj. Det er ingen tvil om at dette er brukerutstyr, sier Laukeland mens han sparker borti en rekke flasker, som det har blitt brent hull i.
– I tillegg er området godt skjermet, og her har de nok fått vært mye for seg selv, legger politiførstebetjenten til.

Politiførstebetjenten understreker at de kommer til å holde Felt C under oppsikt etter at det ble oppdaget store mengder brukerutstyr på den nedlagte parkeringsplassen.
– Vi ønsker å kartlegge hvem som bruker området, og sette en stopper for dette. I tillegg skal vi ta kontakt med de som eier tomten, slik at plassen blir ryddet, avslutter Endre Laukeland.

– Trist og uheldig

 

Sandra Thomassen, administrerende direktør i Bergen tomteselskap, sier at det er trist og uheldig at det flyter med brukerutstyr til hasjrøyking på Felt C.
– Vi er glade for at politiet lover å ta tak i situasjonen, sier hun.
Åsane sentrum øst as eier C-feltet som ligger mellom Åsane storsenter og Sælegrend borettslag. Bergen tomteselskap er en stor aktør i aksjeselskapet. Sandra Thomassen, administrerende direktør i Bergen tomteselskap, sier at hun for første gang ble opplyst om at området ble brukt til narkotikarelatert kriminalitet, da Åsane Tidende kontaktet henne i forrige uke.
– Jeg har ikke vært der ute og sett dette selv, men jeg skal passe på at vi følger opp situasjonen, sier Thomassen.

Den administrerende direktøren i tomteselskapet forteller at de har jobbet i mange år for å få utvikle tomten til å bli en del av sentrumsområdet i Åsane.
– Vi har en god dialog med Bergen kommune, og ønsker å gjøre Felt C til en positiv del av Åsane sentrum, sier hun.
Thomassen forteller at de ønsker å få på plass utviklingen av C-feltet så kjapt som mulig.
– Vi har allerede fått klarsignal til å starte opp reguleringsprosessen, og er nå i gang med de første trinnene med idéskisser og utvelging av konsulenter. En reguleringsprosess tar ofte noen år, men vi ønsker selvfølgelig at det skal gå så fort som mulig, avslutter Sandra Thomassen.

Av

Relaterte saker