Lokalavis for Åsane og omegn!

Tommelen opp for Nyborg

For andre gang på kort tid ble det observert en haiker på Nyborg. Spanske Diego Rodriguez (25) haiker gjennom Norge på sin ferd mot India. Han tror ikke det er tilfeldig at Nyborg er plassen haikere blir observert.

Diego Rodriguez er akkurat ferdig med sin utdanning i journalistikk, og vil benytte anledningen til å reise, før han tar fatt på arbeidslivet.
- Jeg elsker å reise, og har lyst å se verden. Det var på mange måter nå eller aldri. Jeg er akkurat ferdig med utdanningen, og kan ta meg en del fri, før jeg tar fatt på arbeidslivet, sier han. Reisen startet i Spania den første mars, og målet i Norge er å nå Hammerfest. Han legger ikke skjul på at det blir en del stopp på veien dit.
- Jeg elsker norsk natur, fjell og fjorder. Jeg har satt meg et par mål i Norge. Geirangerfjorden og Tromsø er steder jeg må besøke, men Hammerfest er ikke det endelige målet for haiketuren min, sier Rodriguez.

Veien til Agra
Det endelige målet for spanjolens haiketur er India, og Hammerfest er kanskje ikke helt på veien mellom Spania og India.
- Nei, det er en ganske så stor omvei å dra innom Norge, men jeg har alltid vært fascinert av den norske naturen. Når jeg først skulle på en lengre haiketur ble det umulig for meg å unngå å reise innom Norge, sier Rodrigues. Han har et håp om å ikke bruke noe som helst penger på reise, og så lite som mulig på overnatting.
- Jeg tar til takke med det jeg får av overnattingsmuligheter, av og til tar jeg inn på vandrerhjem. Hvis jeg er heldig får jeg overnatte hos noe, eller sove i sengeplassen til trailere. Ut over det har jeg telt som jeg sover i, sier spanjolen. Han legger til at det både er vanskeligere å få haik og overnatting i Norge, enn hva det har vært i andre land.

 

Missvisende nettguide

 

Rodriguez tror også det er en naturlig forklaring på hvorfor han ikke er den eneste haikeren observert på Nyborg.
- Vi haikere har våre egne nettsider med tips om hvilke steder det er bra å haike fra. Åsamyrane har vært sterkt anbefalt fordi det er mulig å både komme seg nordover og østover. Uheldigvis er ikke guiden oppdatert etter at veien ble stengt for gjennomkjøring, sier spanjolen.

Relaterte saker