Lokalavis for Åsane og omegn!
  • HAR HUNDETEKKE: Hermine og Julian har blitt gode venner med lille Zappo.

Hund med divanykker

Den kinesiske nakenhunden Zappo fra Nyborg skal denne måneden medvirke i sin aller første kortfilm sammen med skuespillerne Julian og Hermine. Matmor Elisabeth Grøtte Kolstad er ikke redd for divanykkene, for de har han nok av allerede.

Fire år gamle Zappo merker godt at det har kommet en journalist på besøk. Litt bjeffing og mye logring finner sted før han tar sikte på sin faste plass oppå puffen, med oversikt over hele stuen. Det er ingen tvil om at det er en hund med mange karaktertrekk.

– Dyrlegen sier at han er en drama queen, men han er egentlig en stor pyse. En pyse som tror han er like stor og farlig som en ulv, ler Elisabeth når hun blir bedt om å beskrive personligheten til sin firbente bestevenn.

Kontaktet på Facebook

Det var på Facebook filmkarrieren til Zappo ble igangsatt. Elisabeth er medlem av forskjellige grupper for kinesiske nakenhunder, og der ble hun kontaktet av en av produsentene, Marie Fuglestein fra Duofilm AS. Filmen heter «Pontus og tryllestaven», og er en kortfilm for barn. Etter at regissør og manusforfatter Morten Evelid var på besøk og tok prøvebilder av Zappo, fikk Elisabeth beskjed om at de var ønsket i filmen like før 17. mai.

Helt amatør er Zappo ikke, for han har blant annet gått dogwalk på Åsane storsenter, vært med på flere utstillinger og henger på veggen på Studio Nordhordland.

– Hvordan øver dere sammen med skuespillerne?

– Vi bruker godbiter. Han er en glupsk hund når det gjelder mat, så vi gir skuespillerne små pølsebiter for å få ham til å gjøre triks. Han kan stå på to bein, og snurrer rundt i ring. Han er vant med barn, men prøver å bestemme over dem. Det er viktig at de er litt bestemte, slik at ikke han blir sjefen, sier Elisabeth med et smil.

Gøy med audition

De to utvalgte skuespillerne, Julian Søreide Solsvik på seks år og Hermine Svortevik Oen på syv, gleder seg veldig til innspillingen av filmen. De har begge måttet gå gjennom to auditions for rollene, og har nesten lært seg alle replikkene utenat.

– Jeg tror jeg kan nesten alle, sier Julian som til daglig går på Paradis skole.

Det var onkelen hans som tipset ham om prøvespillingen etter å ha lest om det i avisen, og det å skulle prøvespille for en filmrolle var utelukkende positivt.

– Ja, det var kjempegøy, og jeg trodde faktisk at jeg skulle få rollen, sier seksåringen.

Hermine skal spille rollen som Lilly, eieren til hunden Molly. Hun har vært hjemme hos Elisabeth og Zappo én gang før, og har allerede blitt godt kjent med den lille firbente. Også Hermine syntes det var veldig kjekt å prøvespille foran regissøren.

– Hva tenkte du da du fikk vite at du fikk rollen?

– Da ble jeg kjempeglad, sier syvåringen, som går på Kronstad skole.

Om Zappo har de to skuespillerne bare gode ting å si.

– Han er veldig fin. Det er skikkelig kult med håret i ansiktet og labbene, sier Julian. Hermine er helt enig.

 

Av

Relaterte saker