Lokalavis for Åsane og omegn!
  • DØDE: De fire vipeungene som ble klekket på Ikea-taket sist helg, fikk ikke leve mer enn noen dager, før de ble til et herremåltid for ravn. (Foto: Ingval Grastveit) 

Vipeungene døde:

– Hadde alle odds mot seg

De fire vipeungene som ble klekket ut på Ikea-taket sist helg, er trolig tatt av ravn. Vipemor har for lengst forlatt taket.

Åsane Tidende har tidligere skrevet om den utrydningstruede vipen som la fire egg på lyngtaket til Ikea. Saken fikk stor oppmerksomhet og fugleentusiaster kalte begivenheten for en sensasjon.

Sist søndag ble eggene klekket og fire flotte små unger så dagens lys for første gang.

Tatt av ravn

Men fugleungene fikk ikke leve lenge. Midt i forrige uke var de blitt et herremåltid – trolig for ravnen.

- Vi så flere ravn på taket. Det er store fugler. Vipemor hadde ikke en sjanse til å skremme dem bort, sier varehussjef Odd Rune Bjørge.

Han synes det er trist at naturen fikk gå sin brutale gang.

- Vi var blitt glade i disse fuglene og syntes det var veldig kjekt at de kom til verden på vårt tak. Vi vurderte å frakte dem ned på trygg grunn, også fordi det ikke fantes meitemark på taket. I samråd med eksperter ble det bestemt at naturen skulle få gå sin gang. Og det gjorde den på verst mulig måte, sier han.

Håpet i det lengste

- De hadde alle odds mot seg. Å bli født på et tak uten meitemark, med bare en vipemor som passer på seg, med titalls meter ned og med så få skjulesteder, er tøft. Men vi håpet i det lengste, sier miljøsjef og fugleentusiast Håvard Bjordal til Åsane Tidende. 

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker