Lokalavis for Åsane og omegn!
  • I AKSJON: Her ser vi noen av talentene fra Rock’n Rolf danseskole fra en tidligere anledning. (Arkivfoto: Thomas Gangstøe).

– La ungdommen få ruse seg på dansen

For Gitte Rio Jørgensen er dans ikke bare en fysisk måte å uttrykke seg på. For henne er den en religion. – Den som aldri har vært på dansekurs har et hull i dannelsen sin, sier den 80 år gamle københavneren på klingende penbergensk.

Gitte Rio Jørgensen er lidenskapelig opptatt av dans. Hun begynte å danse allerede som treåring i hjembyen København, men det sies at hun har danset fra den dagen hun ble født.

– Jeg er jo eldst av fem søsken, og skulle bli rene vidunderbarnet. Det gikk jo ikke så bra, for de fikk jo fire til, humrer hun.

Tent på dansen

Danseinteressen vokste etter hvert som hun ble eldre, og i tenårene brukte hun nesten all sin tid i dansesalen på Tivoli.

– Da vant jeg omtrent alt som var å vinne sammen med min dansepartner Arne. Det var på den tiden jeg ble ordentlig tent på dansen. Min far sa at de likegodt kunne flytte sengen min til dansesalen, for jeg var jo nesten aldri hjemme, forteller hun med et smil.

I dag er Gitte kjent som både danser, kunstner og skuespiller, og hun er en ivrig forkjemper for Rock’n Rolf danseskole, som har slitt med økonomien etter at dagskolen tok slutt i fjor sommer.

Bidrar med pengegave

Rock’n Rolf danseskole ble startet i 1988 av Rolf Aastvedt. På grunn av at den ble startet opp som næringsdrivende selskap er det ikke mulig å søke om støtte fra kommunen eller diverse legater. For å redde fremtiden til danseskolen har noen av foreldrene gått sammen for å prøve å endre danseskolen fra næringsdrivende til stiftelse, noe som krever 100 000 kroner. Gitte har bidratt med 10 000 kroner, og oppfordrer nå andre gode naboer til å gi.

– Rock’n Rolf bør premieres og få støtte fra det offentlige og pressen.

Da Gitte leste om veldedighetsdanseforestillingen som ble arrangert i Forum forrige uke, hoppet hun i en taxi og holdt en appell fra scenen. Hun ble svært imponert av de mange dansetalentene som opptrådde.

– Du skulle sett all den energien i Forum. Det kokte i salen. Det var så mange flotte og uforglemmelige øyeblikk, og talenter i alle aldre. Jeg ble helt rørt. Allsidigheten er styrken i Rolf sin danseskole, og det er så fint å se at også guttene er helt frigjorte i dansen.

– Rolf er en kjernekar

Gitte, som har tilbrakt mesteparten av tiden i Bergen på en «perle av en tomt» på Morvik, er mest av alt opptatt av det gode arbeidet Rolf gjør for de danseglade ungdommene.

– Rolf er en kjernekar og hedersmann, men altfor beskjeden og han trenger litt hjelp med markedsføringen. Han gjør en fantastisk jobb for ungdommer og barn. Han redder 400 ungdommer som har valgt å ruse seg på dansen i stedet for øl og dop, sier Gitte.

Les mer i papirutgaven av Åsane Tidende.

Av

Relaterte saker