Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NYTT STUPEBRETT: Fredrik, Sander, Juni og Elise veksler gjerne mellom Vollane og Toppesanden i de varme sommerdagene. På tirsdag fikk de seg en latter.

  • STUPE-SELFIE: Her poserer den badeglade gjengen foran det knekte stupebrettet.

     

  • SOMMERKOS: Mange hadde tatt turen til Vollane da solen skinte fra skyfrihimmel torsdag ettermiddag.

Stupebrettet knakk

En vennegjeng som koste seg på Vollane på tirsdag var vitne til et noe komisk uhell. Da en mann hoppet for tredje gang og tok sats, knakk stupebrettet i to.

Vollane er en av de flotteste badeperlene i bydelen vår. Da gradestokken pekte opp mot tretti varmegrader, var det mange som hadde tatt turen til badestranden tirsdag ettermiddag.

Prima utsikt

De fire åsabuene, Fredrik Moldestad, Juni Schaefer, Sander Breistein Devik og Elise Søvik, tilbringer mer enn gjerne sommerferien liggende ved vannkanten. Tirsdag denne uken hadde de plassert seg oppe på gressplenen, med god oversikt over hele badeområdet.

– Ja, vi hadde et godt overblikk over stranden. Det var mange som brukte stupebrettet, og til slutt gikk det en, ja, litt fyldig mann opp. Han hoppet opp og ned et par ganger for å ta sats, og akkurat idet han tok det siste hoppet, knakk stupebrettet i to, forteller Juni til latter fra resten av gjengen.

– Hele stranden begynte å le, og han holdt seg uti vannet litt lengre enn normalt. Han prøvde å fikse litt på stupebrettet, men det nyttet ikke. Han var nok litt flau, stakkars, sier Sander med et smil.

Da gjengen var tilbake torsdag ettermiddag var et nytt stupebrett allerede kommet på plass. De fikk derimot foreviget øyeblikket med en såkalt selfie, og gjengen erkjenner at episoden ble en liten snakkis blant venner og familie samme dag.

– Kjempefint på Vollane

Foruten å holde utkikk etter eventuelle uhell som kan finne sted, er gjengen veldig glad i å bade, og det er ikke uten grunn at de befinner seg på Vollane.

– Det er veldig fint her, og et stort pluss at det er gress og stupebrett. Her har vi alt vi trenger. Det er en veldig fin strand for å være Norge, forteller Elise.

De fire ungdommene begynner alle i andreklasse på videregående til høsten. Fredrik, Sander og Juni går på U. Pihl, mens Elise går på BHG. De pleier å være enda flere som samles, men de andre vennene er for tiden bortreist på ferie.

Om kvelden tar de gjerne turen innom Vollane for å grille, og da er det betydelig færre folk på gressplenen i forhold til formiddagene. De pleier også å tilbringe sommerdagene på Toppesanden, men forteller at det er kjekt å variere litt.

– Det er veldig deilig å kunne bade og avkjøle seg i denne varmen, sier Juni.

Av

Relaterte saker