Lokalavis for Åsane og omegn!
  • EVIG: – Planen er som å gi ut en plate i året, forteller trommis og låtskriver i Evig Din For Alltid, Frode Unneland.

     

     

– Det er en drøm å spille i dette bandet

5. september gir Evig Din For Alltid ut sitt andre album. Det ble spilt inn på fem dager, og heter Åtte minutter fra solen.

I fjor så et nytt bergensband dagens lys. Navnet er Evig din for alltid, og bandet består av Frank Hammersland (Kronstad), Petter Folkedal (Fyllingsdalen), Frode Unneland (Tertnes) og Per Arne Fjeldstad (Hylkje).

Alle er sentrale i det bergenske musikkmiljøet, og bør være kjent for de fleste musikkinteresserte med et ekstra øre til norsk musikk.

Erfaring

Hammersland er kjent fra Pogo Pops og Popium, mens Folkedal har gitt ut soloplater under navnet Sergeant Petter. Per Arne «Piddi» Fjeldstad var frontfigur og låtskriver i Pompel & the Pilts. Frode Unneland spilte trommer i nevnte Pompel, Chocolate Overdose, Unge Frustrerte Menn, og har dessuten jobbet med A-ha, Ulf Lundell, Magnet og Sondre Lerche. Unneland drar for øvrig til New York i neste måned for å jobbe med et nytt Savoy-album, sammen med Paal Waaktaar og Lauren Savoy.

Åtte minutter fra solen er jobbet frem på samme måte som det forrige, selvtitulerte, albumet; hvert medlem stiller med 2-3 låter hver.

– Egosisme

– Det er egoisme på høyt nivå, og en drøm å kunne spille i et slikt band. Vanligvis ligger det press på en låtskriver dersom han skal bidra med alle låtene til en ny plate. Nå tas dette presset i stor grad bort ved at alle bidrar. Målet er å lage en plate en fast uke i hvert år, forteller Unneland.

– Var dere overrasket over de gode anmeldelsene i fjor?

– Ja. Forventningene våre var ikke i nærheten. Platen har solgt bra også, og vi har fått masse oppmerksomhet, mer enn vi trodde. Nå er vi alle sammen voksne mennesker som har vanlige jobber, så noe turné har det ikke vært mulighet til. Men det blir feil å si at prosjektet blir nedprioritert. Vi vil gjerne fortsette og vi har lyst til å gi ut masse musikk, og planen er som sagt å gi ut en plate i året.

Les anmeldelsen i Åsane Tidendes papirutgave.

Av