Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KOM PÅ KURS: Kulturkonsulent ved Arna og Åsane kulturkontor, Aida Rokolj, håper på høy oppmelding blant de unge i bydelen. – Å gå på er sosialt og veldig kjekt, og så slipper ungdommen presset rundt prestasjoner.

Nitten spennende kurs i høst

Utover høsten arrangeres det mange kulturelle kurs for barn og unge i bydelen. Aida Rokolj ved Kulturkontoret i Åsane oppfordrer alle til å melde seg på, og berømmer samtidig dagens ungdommer.

Det å være ungdom i dag kan være utfordrende. Mange opplever stort kropps- og prestasjonspress, og flere sliter med humørsvingninger og manglende motivasjon. Stillesittende skjermaktiviteter kan være til irritasjon for mange foreldre som ønsker at barna skal være mer aktive og sosiale i den virkelige verden. Det å gå på kurs er veldig gøy, lærerikt og sosialt, og Åsane kulturkontor har derfor booket 19 ulike kurs for barn og ungdom i bydelen.

De fleste kursene starter i uke 38, og blant de mange alternativene finner man flere danse- og teaterkurs, kurs i Trashart og redesign av møbler, vokalkurs med Miss Tati og mye mer. Full oversikt over kursene finner du på kulturkontoret sine nettsider.

Noen trenger overbevisning

– Vi pleier å fortelle om kursene gjennom de tradisjonelle kanalene som kommunetorget, aviser og sosiale medier, men en viktig del av markedsføringen har vært å reise rundt på skolene og snakke direkte med elevene. På grunn av streiken har ikke dette vært mulig denne gangen, forteller kulturkonsulent Aida Rokolj.

De som er i aldergruppen ni til tolv år er som regel ikke så vanskelig å få tak i, og det har kommet inn påmeldinger til blant annet tegne- og malekurs, gitarkurs og dragedansyoga.

Ungdommene er det vanligvis litt vanskeligere å få tak i.

– Mange er superinteresserte og melder seg opp med det samme, men så er det flere som trenger mer overbevisning. Noen tenker «er jeg god nok?», og andre sier gjerne «jamen Katrine ville ikke gå, så da vil ikke jeg heller», forteller Rokolj.

– Hvis jeg ringer og forteller dem at dette må du ikke gå glipp av, så kommer de. Men jeg har dessverre ikke mulighet til å kontakte alle ungdommene i Åsane.

En selvtillitsboost

Om dagens ungdom har hun kun gode ting å si.

– Ungdommene i dag er veldig flinke. En forskningsrapport fra NOVA viser at de trives og gjør det bra på skolen. De ruser seg ikke og de elsker foreldrene sine. Samtidig opplever de et kjempestort press. Noen ganger tenker jeg at vi kanskje ikke skal pushe dem enda mer, de fortjener et pusterom, ler hun.

Det er flere fordeler knyttet til høstens kurs og tilbud.

– Kursholderne vi hyrer inn er de beste i Bergen, og prisene er veldig gode. Så er det jo et stort pluss at det er lokalt. Trettenåringen trenger ikke å reise til Loddefjord, selv om ungdommen i dag er veldig mobile.

Tilbakemeldingene fra tidligere kursdeltakere vitner om et godt opplegg.

– Vi får nesten alltid positive tilbakemeldinger. På tegne- og malekursene arrangeres det utstilling på slutten, og barna får invitere foreldre og besteforeldre. Da er det servering av champagnebrus og snacks, og de elsker det. De liker å ha et mål som de skal oppnå sammen med de andre på kurset, og vil gjerne vise det frem for foreldre. Det er rett og slett en selvtillitsboost.

Les mer om høstens kurs i tirsdagens papirutgave.

Av

Relaterte saker