Lokalavis for Åsane og omegn!
  • DANSEN LEVER: Økonomiske problemer gjorde at Rolf Kristian Aastvedt følte seg tunget til å legge ned Rock & Rolf danseskole. Medlemmene ville det imidlertid annerledes, og dannet en stiftelse som driver skolen videre. – Jeg er rørt over engasjementet, sier Aastvedt som nå er daglig leder ved danseskolen han tidligere eide. (Foto: Thomas Gangstøe)

– Vi er ikke lagt ned

– Jeg er rørt. Engasjementet har vært stort. Danseskolen er reddet, sier Rolf Kristian Aastvedt til Åsane Tidende.

48-åringen fra Åstveit, startet Rock & Rolf danseskole som 19-åring. Gjennom årenes løp har over 70.000 mennesker lært sving, salsa, selskapsdanser, hip hop og liknende. Skolen og klubben har høstet norgesmestere, verdensmestere og verdenscup-vinnere. Den var i flere år landets mestvinnende.

Stor konkurranse fra andre klubber og stadig flere treningssentre med dans på timeplanen, gjorde at medlemstallet sank dramatisk over flere år.

Tøft økonomisk

I fjor varslet Aastvedt store endringer og i verste fall en nedleggelse. 48-åringen vurderte også å flytte virksomheten inn i mindre og billigere lokaler. Rolf startet arbeidet med å redusere kostnadene.

- Vi gjorde en del grep, men klarte ikke å finne egnede lokaler. Dermed fortsatte driften i Sandviken. Husleien var altfor høy i forhold til medlemstallet, og på et tidspunkt skyldte jeg så mye penger til huseieren, at jeg bestemte meg for å legge ned. Hvis ikke hadde familiehuset mitt gått med i dragsuget.

Med en gjeld på rundt 400.000, gikk Aastvedt ut til sine medlemmer og fortalte at Rock´n Rolf danseskole kom til å slå seg konkurs og stenge dørene for godt.

Stort engasjement

Ikke lenge etter begynte begynte e-postene å strømme på til Rolf Kristian Aastvedt.

- En av dem som sendte meg melding var en kar, som hadde møtt konen sin på et av våre kurs for 20 år siden. Nå hadde de barn, som gikk på skolen. Han ville gjerne bidra, og sitter faktisk nå som formann i styret. I tillegg var det en rekke andre som tok kontakt og stilte seg selv til disposisjon.

Rolf ble imponert av responsen.

- At det var så mange som var glade i skolen, visste jeg ikke, sier han.

Etter flere møter, ble det bestemt å opprette en stiftelse. Rolf ga bort danseskolen til stiftelsen, som nå driver den videre under Aastvedt sin daglige ledelse.

Kan søke om støtte

- Du skylder fortsatt mye penger?

- Jo, men det er til dels håndterbart. Gjelden vil ikke lenger vokse. Utstyret overtas litt etter litt til stiftelsen, og dermed vil jeg kunnen betale ned de om lag 370.000 som gjenstår, sier han.

Han understreker at den nye driftsformen til danseskolen, gjør at man også kan søke om kommunal støtte.

- Det har vi som privat aktør aldri kunne gjort tidligere. Nå kan vi ha ulike aktiviteter og tilbud der vi kan søke om offentlige midler. Det vil gjøre det lettere rent økonomisk, sier han.

Samlet inn penger

Stiftelsen har i løpet av sommeren også klart å samle inn over 50.000 kroner. En av dem som ga 10.000 kroner til formålet, var skuespiller Gitte Rio Jørgensen. Hun sitter nå også i styret til stiftelsen.

- Betyr engasjementet at skolen nå er reddet?

- Ja, det virker slik. Den vil fortsette. Framtiden ser lys ut. Vi vil drive litt enklere og mer økonomisk, men fortsette å tilby omkring 50-60 kurs i uken, sier han.

- Så da blir det 30-års jubileum neste år?

- Ja, det er jeg helt sikker på.

Måtte avlyse

Rock & Rolf Danseskole har imidlertid en markedsføringsjobb å gjøre etter at det ble klart at den drives videre som stiftelse.

- En del tror nok at vi har lagt ned. Det merket vi også da vi for første gang i vår 29-årige historie måtte avlyse et nybegynnerkurs i sving grunnet lite påmelding. Vi må nok ut og fortelle alle nye og tidligere medlemmer at vi satser framover. Det skal vi gjøre. Danseskolen svinger seg videre, avslutter en glad Rolf Kristian Aastvedt til Åsane Tidende.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker