Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GROVT TYVERI: Daglig leder Øystein Nigar ved Crossfit Åsane er skuffet og lei seg etter at tyver brøt seg inn og stjal treningsutstyr for 150.000 kroner. – Det er et planlagt tyveri. Gjerningsmennene visste nøyaktig hva de lette etter, tror Nigar. (Foto: Thomas Gangstøe)

Tyver stjal et tonn med treningsutstyr

Tyver slo forrige uke til mot Crossfit Åsane i Liaveien og stjal 1,2 tonn med treningsutstyr. Utstyret har en verdi på 150.000 kroner. - Jeg er fryktelig skuffet og lei meg, sier daglig leder og medeier, Øystein Nigar.

I følge Nigar har tyvene tatt seg inn gjennom et vindu til barneparken på treningssenteret. Deretter har de stjålet med seg fire stenger for styrkeløft, to olympiastenger, 30 såkalte kettlebelts, 10 vekstskiver på 15 kilo hver, åtte medisinballer, fire boxjump, en slegge, en gummiblokk og en kartong med kalk.

- Dette er nok utstyr til en meget oppegående garasjegym for fire til seks personer, sier den daglige lederen til Åsane Tidende.

Han anslår verdien av det stjålne utstyret til rundt 150.000 kroner, og vekten til 1200 kilo.

Oppdaget søndag

Det var søndag kveld at Øystein Nigar selv skjønte at det hadde vært innbrudd i landets største crossfitsenter.

- Vi ommøblerte senteret den 7. september, og gikk samtidig gjennom alt utstyret. Søndagen etter gjorde vi igjen en del endringer. Da merket vi at mye av utstyret var borte. Vi undersøkte litt nærmere og fant ut at noen hadde brekket opp vinduet inn til barneparken våre, sier Nigar.

- Vet dere når innbruddet kan ha skjedd?

- Her er folk hele dagen, så vi regner med det må ha skjedd på nattestid mellom mandag og fredag i forrige uke, svarer han.

Må ha brukt varebil

Øystein Nigar er sikker på et gjerningsmennene må ha kommet med en varebil.

- Det er ingen tvil. De har stjålet altfor mye og tungt utstyr til at det kan plasseres i en vanlig personbil. Jeg tipper også det har vært flere personer involvert.

- Kan det være medlemmer hos dere som står bak?

- Det tør jeg ikke si. Det kan være tidligere medlemmer. De visste i hvert fall nøyaktig hva de var ute etter og hvor de skulle lete, så det er i hvert fall folk som har trent her før.

Hardt arbeid

For Nigar og de øvrige eierne og ansatte ved Crossfit Åsane var det en trist start på uken.

- Vi er lei oss. Her prøve vi faktisk å få til noe som er bra. Ingenting kommer gratis og vi jobber knallhardt for at driften skal være god og tilbudet til medlemmene det aller beste. Når så mye utstyr til så stor verdi stjeles, så er det klart det påvirker oss. 150.000 kroner er mye penger. Det tar dessuten 2-3 måneder å få tilsendt nytt utstyr.

- Går det ut over aktivitetsnivået i høst?

- Nei, jeg håper ikke det, sier Nigar.

600 medlemmer varslet

Crossfit Åsane har nå varslet alle 600 medlemmene om innbruddet.

- Hele miljøet følger med. Dersom noen har dette utstyret hjemme og har bygget seg en garasjegym, så vil det bli oppdaget. Det er nesten umulig å skjule. Jeg mener også tyvegodset er verdiløst i den forstand at ingen vil kjøpe det, sier den daglige lederen til Åsane Tidende.

Stengene og vekstskivene som er stjålet er av merket Eleiko, mens resten av tyvegodset er av merket Rage.

Ber om hjelp

Crossfit Åsane ber publikum om hjelp til å oppklare det grove tyveriet fra treningssenteret.

- Hvis noe bidrar til å oppklare saken, så gir vi dem ett års gratis medlemskap, sier han.

- Har du noe du vil si til tyvene?

- Jeg håper de skammer seg. Samtidig vil jeg gi de en mulighet til å levere tilbake utstyret. Dersom alt som er stjålet settes tilbake utenfor senteret, så skal vi ikke forfølge innbruddet videre, avslutter Øystein Nigar.

Saken er anmeldt til politiet i Åsane!

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker