Lokalavis for Åsane og omegn!
  • INNSTILT TIL AUFS SENTRALSTYRE: – Dersom landsmøtet er enige i valgkomiteens forslag, er jeg sikker på at jeg har to veldig spennende år foran meg, sier Linn Kristin Engø. (Arkivfoto: Magne Fonn Hafskor)

Til topps i AUF

– Man nesten påstå at Flaktveit har vært overrepresentert i AUFs sentralstyre, sier Linn Kristin Engø, som nå er innstilt som medlem av det sentrale organet.

Sist en fra Flaktveit satt i AUFs sentralstyre, var Lubna Jaffey i perioden 2000-2004. Landsmøtet som velger sentralstyret er fra 16-19. oktober og finner sted i Oslo.


Glad for tilliten

– Dersom landsmøtet er enige i valgkomiteens forslag, er jeg sikker på at jeg har to veldig spennende år foran meg, sier Engø til Åsane Tidende.
– Jeg er utrolig glad for å være innstilt, og gleder meg til å representere Åsane, Bergen og Vestlandet i AUFs sentralstyre.

Som barn gikk Engø på Flaktveit barneskole, sammen med mange unge mennesker fra ulike deler av verden og med forskjellig økonomisk utgangspunkt. Dette mener hun har gitt henne et bra utgangspunkt både for vervet og for sitt politiske ståsted.

Vil utjevne forskjeller

– I annerledeslandet Norge er en av Statens fremste oppgaver å legge til rette for at alle mennesker kan leve friest mulige liv, sier hun.
– Derfor er jeg opptatt av at vi må utjevne forskjeller.

Av andre saker hun vil kjempe for, står det hun kaller for «en grønnere og mer rettferdig fremtid» sentralt.

Kutt på norsk sokkel

– Det er helt åpenbart at vi må revurdere utvinningstempoet i norsk petroleum, sier hun.
– Vi har et solidarisk ansvar for resten av verden, og vi må slutte å tro at kutt på norsk sokkel betyr økte utslipp i andre land. Mye av teknologien i petroleumsnæringen kan også brukes til å utvikle ren fornybar energi.

Det flerkulturelle Norge

Ellers ønsker hun å være en pådriver for en mer rettferdig asylpolitikk.
– At Norge blir mer flerkulturelt er en styrke, ikke et problem, sier Engø.
– Vi har også et ansvar for å hjelpe andre mennesker til å oppnå de trygge livene alle ønsker seg. Derfor kan ikke innvandringsdebatter fortsette å være en konkurranse om hvem som er strengest av Arbeiderpartiet,  Høyre og Fremskrittspartiet.

Styrking av rusomsorgen

En tredje sak som ligger hennes hjerte nært er rusomsorgen.
– Vi må slutte å se på rusavhengige som kriminelle, men heller tilby de et bredt spekter av skadereduserende tiltak, samt avrusning -og behandlingstilbud for de som ønsker dette. Dessuten må vi styrke skolehelsetjenesten for å forhindre at barn og ungdom havner i uheldige miljøer.

Av

Relaterte saker