Lokalavis for Åsane og omegn!
  • HJELP TIL ELDRE: Brita Stabæk Teigland starter opp firmaet Åsane eldrehjelp mandag 6. oktober. – Jeg tror mange har behov for hjelp til alt fra husvask og matlaging, sier hun.    

Tid til å prate fremfor å vaske

Mandag 6. oktober starter Brita Teigland opp firmaet Åsane eldrehjelp, som skal bistå eldre i bydelen med praktiske gjøremål. – Da får familien tid til å prate med de eldre, fremfor å vaske huset for dem når de er på besøk, sier Teigland.

Brita Stabæk Teigland kommer opprinnelig fra Mexico, men flyttet til Norge som 18-åring. Nå bor hun på Rolland. 33-åringen fikk ideen om å starte opp firmaet Åsane eldrehjelp, da hennes 84 år gamle norske far ble syk for noen år siden.

– Han bor på Voss, og jeg arbeidet fulltid i barnehage. Min far måtte sitte i rullestol i en periode, og jeg reiste ofte frem og tilbake til Voss for å hjelpe ham. Det endte med at jeg reduserte stillingen min til 60 prosent, da vi ikke fikk mye hjelp fra kommunen, forteller hun.

– Lite tid til å prate

Teigland forteller at faren hennes er bedre i dag, men at det tok mye tid å ta seg av ham da han var syk.

– Da tenkte jeg at det hadde vært fantastisk om noen kunne ha tatt husarbeidet, og hjulpet til med praktiske gjøremål hos ham på Voss. Det ville ha ført til at jeg fikk tid til å være sammen med min far og prate med ham hver gang jeg var på besøk, sier hun til Åsane Tidende.

Da Teigland ikke fant noe slikt tilbud gikk tiden hennes med til husvask, matlaging og handling.

– Det var da jeg kom på ideen om å starte opp Åsane eldrehjelp. Jeg vet at det er mange som har det på samme måte. På bakgrunn av dette har jeg troen på at det er behov for dette tilbudet, og at det vil bidra til å gjøre hverdagen lettere for mange mennesker. Siden vi bor i Åsane ønsker jeg å begynne i denne bydelen, forteller hun.     

Drømmer stort

Rollandskvinnen forteller at hun kommer til å tilby alt fra vask og rydding av hjem til matlaging, handling og å følge til ærender som butikk, frisør og lege.

– Samtidig er det mange eldre som er ensomme og trenger noen å prate med. Jeg kan derfor også være en samtalepartner, dersom det er noen eldre som ønsker akkurat dette. Det er kundene som selv vet best hvilke behov de ønsker at vi skal dekke for dem, sier Teigland.

Teigland understreker at hun ikke ønsker å konkurrere mot Bergen kommune.

– Nei, jeg vil være et supplement. Mange har behov for og ønsker denne form for hjelp, og jeg gleder meg til å starte opp, sier hun med et smil.

Åsabuen drømmer om å på sikt utvide bedriften til å omfatte hele Bergen, og da med tilbud om fotpleier, frisør og sykepleier.

– Nå begynner jeg først og fremst i Åsane bydel. Det er mange som sier at de gjerne vil være med på dette, og jeg håper selvfølgelig at jeg kan ansette flere etter hvert. Det hadde vært kjekt om bedriften ble en suksess, slik at jeg kan hjelpe mange eldre mennesker, avslutter Brita Stabæk Teigland.

 

Les hele artikkelen i vår papirutgave!

Av