Lokalavis for Åsane og omegn!
  • VIL VEKSLE INN ÅSANEHALLEN: – Et salg av Åsanehallen kunne tilført penger nok til tre haller i underetasjen av en ny videregående skole på Myrdal. Vi vet at fylkeskommunen kan gi en støttende hånd, for det er de som bruker bygget på dagtid, sier Ove Erstad.

– Selg Åsanehallen og bygg idrettsanlegg for pengene

– Vi kan få bygget tre idrettshaller for inntekten av å selge Åsanehallen, sier Ove Erstad, avtroppet nestleder i Åsane håndball og idrettslærer på programfag idrett ved U. Pihl videregående skole.

 I et intervju med Åsane Tidende på fredag lovet idrettsbyråd Helge Stormoen (Frp) at Åsane nå ligger fremst i køen når det gjelder nye idrettsanlegg. Utfordringen er finansiering, og Stormoen innrømmer at byrådet har nedprioritert idretten ved å skyve på de planlagte anleggene. For Åsanes del kan løsningen nå ligge nærmere enn antatt, skal vi tro Ove Erstad.

Samlokalisering med skolen

Tomten Åsanehallen ligger på har hatt en enorm verdiøkning de siste årene, og Erstad antar at den kan selges for et sted rundt 100 millioner kroner. Til sammenligning har bygging av én håndballhall en prislapp på rundt halvparten. Dermed er det ikke utenkelig at et salg av Åsanehallen kan finansiere alle de tre planlagte håndballflatene. Og det stopper ikke der.

Erstad har allerede tenkt et skritt videre, med samlokalisering av den nye videregående skolen i Åsane, kulturhus - og idrettsanlegg i underetasjen. Han ser da for seg et bygg i flere etasjer, noe som vil passe fint inn i nærområdet som nærmeste nabo til Horisont. Fordelen da er at Hordaland fylkeskommune vil kunne ta en del av regningen, noe de allerede er forberedt på.

Smart å dele utgiftene

– Slik jeg har forstått det, har fylket planer om å bygge en idrettshall på Tertnes, slik at vi kan få nok flater på dagtid tilknyttet Tertnes videregående, forklarer han.
Problemet med det er at den nye videregående skolen sentralt i Åsane da ikke blir et samarbeid med U. Pihl, slik det var tenkt. Erstads forslag er derfor at kommunen inngår et samarbeid med fylkeskommunen, slik at de deler på utgiftene - i stedet for å bygge hver sine anlegg.

– Her er det muligheter for å tenke arealeffektivt, mener Erstad, og oppfordrer også til en gjennomgang av hvilke tomter kommunen og fylkeskommunen sitter på sentralt i Åsane.
– Ved å selge noen tomter, kan man få inn penger nok til å bygge idrettsanlegg. Kulturhuset kan finansieres i samme rennet.

– Da Vestlandshallen ble bygget, fikk de penger av fylkeskommunen. Da Åsanehallen ble bygget, bidro fylket. På den nye skolen, Amalie Skram, har det foregått et samarbeid, sier Erstad.

Du kan lese enda mer i dagens papirutgave av Åsane Tidende.

  

Av

Relaterte saker