Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NYÅPNING: Nyborg storhandel i Liamyrane 8 har nyåpning etter ombygging innvendig og ny fasade i midten av desember. Både Biltema, og Møbelringen utvider. ­– Vi har tro på at dette blir en suksess, sier Tore Kjenes i 

Bygger om for 20 millioner

I midten av desember åpner Nyborg storhandel i Liamyrane 8. Eierne bruker 20 millioner kroner på å bygge om de to bygningene som totalt er på 12 500 m2. – Vi har tro på at dette blir en stor suksess, sier Tore Kjenes som er eiendomsforvalter i Noramix-gruppen.

Denne høsten har det vært storstilt ombygging i Liamyrane 8 som nå har fått navnet Nyborg storhandel. Varehuset har totalt seks leietakere. Europris holder til i hele det ene bygget, og der er det kun fasadeendringer som gjenstår. Dette blir imidlertid ikke gjort før til våren. Ifølge Tore Kjenes i Liamyrane 8 kommer den største endringen i bygget som huser Biltema, Møbelringen, Studio hårfin, Dekk & deler og Lerpold.   

– Biltema utvider sitt varehus, og får hele første etasje. Hittil har de hatt 1900 kvadratmeter, men fra nyåpningen mandag 15. desember har de hele 4400 m2 å boltre seg på. Dette innebærer at de blir blant de ti største Biltema-forretningene i landet. De får med dette plass til hele sitt vareutvalg her i Nyborg storhandel, sier han.

Stor investering

Møbelringen utvider også sin butikk under ombyggingen av lokalene. Her blir det imidlertid ikke like stor forskjell som for naboen. De har hatt 2400 kvadratmeter, og får nå 3200 m2.

– Dette blir blant de tre største butikkene i denne kjeden. I likhet med Biltema får Møbelringen alt på ett plan. De får dessuten glassfasade ut mot bilveien, sier Kjenes om forretningen som har sin nyåpning søndag 14. desember. 

Hele bygget får ny og moderne fasade. I tillegg blir innkjøringen for vareleveransen til de tre største leietakerne i Liamyrane 8 endret i det store ombyggingsprosjektet.

Eiergruppen i Liamyrane 8 overtok i begynnelsen av mars, og de gikk kjapt i gang med å planlegge ombyggingen av lokalene. Investeringen på de to byggene på denne adressen blir til sammen på 20 millioner kroner.

– Dette er helt klart en stor investering, men vi gjør dette for å sikre oss at Nyborg storhandel er konkurransedyktig overfor de store kjøpesentrene i bydelen, sier Kjenes.

I tillegg ønsker han å ivareta leietakerne i de to næringsbyggene.

– De har alle stor tro både på markedet i Åsane og det vi gjør her i nærområdet på Nyborg, sier han.

Ikke bekymret

Kjenes forteller at han ikke er engstelig for konkurransen fra andre varehus og kjøpesentre i bydelen.

– Kundene som kommer hit er lojale mot butikkene. Vi merker en liten nedgang en til to uke etter en nyåpning i bydelen, men deretter er det tilbake til normal omsetning igjen, sier han.

Eierne har derfor stor tro på Nyborg storhandel.

– Vår erfaring tilsier at dette kommer til å gå veldig bra. Hos oss får publikum produkter til hus, hjem og fritid. Vi som huseiere føler oss rimelig sikre på at dette blir en suksess, og vi gjør denne ombyggingen med trygghet på grunn av de gode leietakerne våre. Nå gleder vi oss til nyåpningen 14. og 15. desember, avslutter Tore Kjenes.   

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no