Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NYDELIG: – Omgivelsene rundt Liavannet er nydelige og løypen er lett å gjennomføre, sier Kjell Magne Ebbesvik som inviterer til Åsane løpskarusell i 2015 med start torsdag 15. januar.

Her blir det løpskarusell

Fana har hatt både vinter- og sommerkarusell i mange år. Nå starter Norna-Salhus en løpskarusell i Åsane.

En meget engasjert formann i Norna-Salhus, Kjell Magne Ebbesvik, ser frem til torsdag 15. januar. Da starter nemlig den første løpskarusellen i Åsane. I alt ti torsdager fremover vil karusellen bli arrangert. Den siste tre dager før jul i 2015.

Gammel drøm

I Fana har arrangørklubben Gneist hatt stor suksess med sine vinterkaruseller, og de to første denne vinteren har hatt over tusen påmeldte.

Løpet i Fana har imidlertid brukt år på å opparbeide seg slike deltagertall, og Norna kan ikke regne med lignende oppslutning med det første. Men interessen er stor for løping her i Åsane; nå slipper man å dra til Fana.

– Dette har jeg drømt om siden jeg trakk meg som daglig leder i Norna-Salhus i 2007. Nå gjør vi det, sier Ebbesvik.

– Hvorfor?

– Åsane skal ikke være en bydel der man kun bor, jobber eller handler. Åsane skal være en  bydel der det skapes godt miljø og stor trivsel. Derfor må vi ha et stort mangfold av tilbud blant annet gjennom idrett og kultur for barn og voksne, sier Ebbesvik.

Han har for øvrig en sentral rolle i klubben igjen, og er tilbake som formann. Og som alltid brenner han for å legge til rette for at spesielt barn og unge skal være i aktivitet.

En levende bydel

– Vi har et ansvar for å skape en bedre hverdag både for store og små. Vi vil skape en mer levende, pulserende og sunnere bydel for alle. Enten man løper for seg selv, eller melder seg på sammen med venner. Åsane løpskarusell vil dessuten kunne samle idrettene på tvers, og forhåpentligvis vil også bedriftene i bydelen finne dette interessant. Kanskje de kan utfordre hverandre? spør han.

Formannen legger til at Norna Salhus har et stort ønske om å bidra til det frivillige arbeidet, og at klubben vil være tilrettelegger for en sunn og aktiv livsstil.

– Løpskarusellen er vårt bidrag, og nå håper vi åsabuen blir med. Vi legger ikke listen høyt; de som vil løpe fort skal få lov til det i en rask og flat løype, men det viktigste er at så mange som mulig stiller opp og får startnummer på brystet.

Ebbesvik forteller at klubben har egne løyper både for de aller minste og de som ikke har trent  så mye og som rett og slett bare vil komme i gang, uten tidtaking.

Videre arrangerer Norna en 5 kilometer og 10 kilometer.

– For dem som allerede trener jevnlig og vil måle krefter mot noen på jobben, venner eller kjente, vil dette bli et fint tilbud i raske løyper. Felles for alle er at man får registrert sin tid, og kan måle sin egen fremgang.

Lett løype

Ebbesvik er godt fornøyd med løypen som klubben nå har jobbet i flere uker med å måle og forberede til konkurranse.

– Start og mål er ved Ikea. Fem og ti kilometer starter samtidig, klokken 19.00, og selve startstreken er på veien mellom Ikea og Åsane gamle kirke. Turen går så på tur- og sykkelstien bort til og over broen over motorveien og ned igjen på fortau parallelt med parkeringsplassen til Gullgruven.

– Løypen fortsetter under rundkjøringen og opp igjen på parkeringsplassen ved Tuft Transportsskole i Liamyrane og inn på stikkveien mot Liavannet, hvor man på

fem-kilometeren løper to runder og samme vei tilbake, mens man på ti-kilometeren løper en halv runde før man fortsetter i retning Vågsbotn og Arna og løper inn på Blindheimsveien. Der snur man og vender tilbake samme vei, men tar til høyre rundt Liavannet, slik at man til sammen har løpt en runde rundt vannet.   

– Omgivelsene rundt Liavannet er nydelige og løypen er lett å gjennomføre. For oss er det viktig at terskelen er lav. Vi stiller ingen krav til fart. Vi vet at mange har et ønske om å være mer aktiv, og da må du begynne et sted. Løpskarusellen i Åsane perfekt. Her treffer du kanskje naboen eller noen fra jobben og vi håper jo at arrangementet kan være miljøskapende.  Så får du tiden din og kanskje blir du inspirert av egen fremgang og vil trene mer.

67-åringen har hatt en lederfunksjon i klubben i 35 år til sammen, og startet Åsaneløpet sammen med Knut Magnus Fauskanger for 28 år siden. Nå mener Ebbesvik at andre må overta lederjobben i klubben.   

– Det blir feil at jeg skal være leder av klubben nå. Yngre krefter får overta, sier han.  

– Men jeg vil gjerne fortsette å bidra for klubben så lenge helsen tillater det, understreker Kjell Magne Ebbesvik. 

 

Åsane Tidende kommer til å følge Åsane løpskarusell tett med intervjuer, bilder og resultater.

Av

Relaterte saker