Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KLAR: – Vi er i rute, sier karusellsjef i Norna-Salhus, Kjell Magne Ebbesvik, før torsdagens ilddåp.

Håper på 200 deltagere

Torsdag i neste uke går startskuddet for Åsane løpskarusell, og hundre løpere er forhåndspåmeldt. – Noe gjenstår, men vi er i rute, sier Kjell Magne Ebbesvik i arrangørklubben Norna Salhus.

– Vi ligger godt an og gleder oss, sier Ebbesvik som har en arrangørstab på 25 personer i sving for å gjennomføre den første av ti Åsane-karuseller i 2015.

God start

– Vi har også hentet inn folk fra Knarvikmila som skal ha ansvaret for tidtaking. Det er selvsagt viktig for oss at tidene blir riktige. For oss som arrangør er vi avhengig av folks tillit, og da må tidene stemme. Vi vet selvsagt at folk er opptatt av tiden sin, og kanskje også naboens tid, så dette må være korrekt. Da er det vårt håp at folk opplever at vi som arrangør er proffe og at deltagerne kommer igjen, sier Ebbesvik.

Rundt hundre mennesker er forhåndspåmeldt. Det synes Norna-lederen er et godt utgangspunkt.

– Da kan vi kanskje klare 200 totalt på løpsdagen, og det vil i såfall være veldig bra. Også i Fana trengte man tid for å bygge opp løpskarusellen som i dag trekker over tusen deltagere. Arrangementet må få modnes, men det er viktig at folk får en god opplevelse første gangen. Forhåpentligvis kommer de ikke bare tilbake, men har med seg et par venner.

– Det handler

om helsen vår

Ebbesvik er opptatt av å legge listen lavt. Det kommer raske løpere, men det er viktigere for klubben at folk som kanskje ikke har trent så mye skal føle at dette kan være en mulighet for dem.

– Alle må begynne et sted. Her kan du komme uansett form. Det viktigste er at folk kommer seg opp av sofaen. Det handler om helsen vår, og så handler det for oss om å skape et aktivt og positivt miljø lokalt i Åsane bydel.

I Åsane løpskarusell kan du velge mellom 5 km og 10 km, og både start- og målområdet er ved Ikea torsdag 15. januar. Det blir felles start for begge klokken 19.00. Det blir også arrangert et barneløp for alle til og med 12 år, og det løpet starter klokken 18.30. Neste løp arrangeres allerede 5. februar. 

Av

Relaterte saker