Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TRE POENG: Nyborg-damene tok sin første seier siden serieåpningen i oktober, da de slo Blindheim 3-0 på hjemmebane søndag ettermiddag. 

– Deilig å dra seieren i land

Nyborg vant 3-0 over Blindheim søndag, og sikret med dette sin første trepoenger siden sesongåpningen i høst. – Jeg føler en stor lettelse. Det var deilig å dra dette i land, sier Malene Helvik Morken.

Første og tredje sett ble begge svært spennende mellom Nyborg og Blindheim i Stemmemyren søndag ettermiddag, men det var hjemmelaget som til slutt vant begge to med sifrene 25-23 og 26-24. I det midterste settet hadde de hvite og røde derimot full kontroll, og knuste gjestene 25-13. Det endte derfor med en etterlengtet 3-0-seier for Nyborg-damene.

– Utrolig deilig å endelig vinne igjen, sier Malene Helvik Morken.

Oppleggeren skadet

Hjemmelaget startet kampen best, og tok tidlig ledelsen. Midtveis i settet måtte imidlertid opplegger Solveig Helvik Morken ut med skade. Hun trakket kraftig over, og hadde ikke mulighet til å spille mer i resten av oppgjøret. Da hun forsvant ut av banen ble det straks jevnere mellom lagene, men Nyborg hentet seg fort inn igjen. De sikret seier i første sett, og overbeviste stort i det neste.

– Solveig er den faste oppleggeren vår, og det ble litt kaos akkurat da hun måtte ut, sier søsteren Malene.

Birte, en annen av de fire Helvik Morken-søstrene, erstattet Solveig.

– Hun gjorde en god jobb. Det var ikke hennes feil at vi rotet litt da Solveig ble skadet. Vi fikk litt ubalanse i laget, men vi klarte å rette det kjapt opp igjen, sier Malene. 

Nyborg-trener Kristian Mjelde Bjelland synes også at Birte gjorde en strålende jobb. 

– Hun løste oppgaven bra, sier treneren som ikke er bekymret for neste kamp om to uker.

– Nå må vi først avvente å se hvor alvorlig det er med Solveig, men om hun ikke er tilbake har jeg full tillit til at Birte løser oppgaven på en god måte, sier han.

Solveig skryter også av lillesøsteren som tok over for henne som opplegger i kampen mot Blindheim.

– Birte klarte seg veldig bra, sier hun med et smil.

Selv er hun usikker på hvor lenge hun blir borte fra trening og kamper.

– Det er ikke så lenge siden jeg trakket over på den andre foten i en kamp mot Førde. Da lot jeg være å trene i én uke, men det kjennes verre ut denne gangen. Jeg håper selvfølgelig å rekke neste kamp, men jeg vet ikke så mye foreløpig, sier hun.

– Skummelt

Nyborg-oppleggeren skulle gjerne vært på banen i hele kampen mot Blindheim, og det ble noen nervepirrende sluttminutter fra sidelinjen. Nyborg lå under med nesten ti poeng, og snudde det hele til 26-24-seier. Gjestene hadde fire settballer, men vertene hindret dem fra å avgjøre til sin fordel.

– Det var litt skummelt i det siste settet, men det var veldig bra at laget klarte å ta seieren, sier Solveig.

Malene synes det var ekstra godt å vinne etter å tatt igjen det store forspranget til Blindheim.

– Vi skal ikke havne så langt bakpå, men når det først skjer er det ekstra deilig å vinne til slutt, sier hun med et smil.

Hun er veldig fornøyd med at laget klarte å holde fokus på at de skulle ta en ball av gangen.

– Det er fullt mulig å ligge mye under og likevel vinne et sett. Vi ga aldri opp, og det er bra. Samtidig har vi mye å jobbe med på trening fremover. Vi må heve bunnivået vårt, sier Malene.

Bjelland var ikke fornøyd med at jentene havnet så langt bak i det tredje settet.

– Men da det første skjedde er det selvfølgelig bra at de klarte å reise seg igjen. Det skal jentene ha all respekt for, sier han.

 – Godt med seier

I forkant av dette oppgjøret hadde Nyborg kun tre poeng, og de kom etter seieren mot Koll i serieåpningen i begynnelsen av oktober.

– Vi hadde en dårlig periode før jul, og har i tillegg møtt gode lag. Det har i tillegg vært en del skader i toppen vår. Videre var det eksamen i studiene for de fleste spillerne mot slutten av året, sier Malene. 

Bjelland er enig med Morken.

– Situasjonen med skader og at ikke alle har kunnet deltatt på trening i en periode har reflektert spillet vårt. Dette er den første kampen vi vinner siden serieåpningen, og det er ingen tvil om at vi alle synes at perioden uten å ta poeng varte for lenge, sier han til Åsane Tidende.   

Malene legger til at det var viktig ta tre poeng i det første oppgjøret etter nyttår. Nyborg lå nest sist på tabellen før Blindheim-kampen med tre poeng, mens gjestene lå helt nederst med null poeng.

– Det var skikkelig godt å få en seier nå. I tillegg var det viktig å ta Blindheim, slik at vi kunne vise at vi ikke er de aller dårligste i serien, avslutter Malene Helvik Morken med et smil.    

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker