Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TOK GULL I CUPEN: Nyborg vant 3-0 over Tromsø i årets cupfinale, og sikret med dette sitt fjerde cupgull på seks år. (Arkivfoto)

– Aldri i tvil om seieren

Nyborg vant 3-0 over Tromsø i cupfinalen i Domus Athletica på lørdag. – Det er veldig kjekt å ta gull. Kampen var jevn, men vi var aldri i tvil om at vi kom til å vinne, sier Kristian Mjelde Bjelland.

Nyborg møtte Tromsø i årets cupfinale som gikk av stabelen i Oslo på lørdag. De røde og hvite kunne juble for 3-0-seier etter tre ganske jevne sett.

– Jeg følte at vi hadde en del å gå på å spillet vårt, men det vi presterte holdt til å vinne 3-0, og det var det viktigste der og da, sier Kristian Mjelde Bjelland med et smil. 

Scott Olsen, en av de to Nyborg-trenerne, var også godt fornøyd etter at gullet var sikret.

– Det er en fantastisk følelse. Tromsø bet godt fra seg. De hadde en aggressiv kamptaktikk, og forsøkte å presse oss i både serve og angrep, sier han.

God motstand

Olsen legger til at Nyborg-guttene gjorde en solid jobb.

– Vi vant blokkstatistikken 16-5, og det er veldig bra. I tillegg har vi noen grunnsteiner i laget med veteranene våre som blant andre Ørjan Siljander, Kåre Helvik Morken og Yngve Sundfjord. De har en ro som smitter over på resten av laget. Vi har vært i tøffe situasjoner tidligere, og det tjener vi mye på nå, sier han.

Bjelland fryktet aldri for at cupgullet skulle ryke.

– Nei, vi var aldri i tvil på at vi kom til å vinne. Vi visste at vi kom til å sikre oss cupgullet, sier han.

Nyborg-spilleren legger kjapt til at det var tøff motstand som sto på andre siden av nettet under cupfinalen.

– Tromsø er absolutt et bra lag, og de er helt klart ett av de beste lagene vi kunne møte i kampen om et cupgull, sier Nyborg-spilleren.

Han sier videre at når Nyborg-troppen først bestemmer seg for å vinne er det ikke mange i Norge som kan slå dem.

– Det hender selvfølgelig at vi taper, men når vi er fullt skjerpet og virkelig vil vinne gjør vi nettopp det stort sett hver gang mot norsk motstand, sier han.

Nykommer får skryt

Rød- og hvitdraktene tok sitt fjerde cupgull på seks år i helgen, og Bjelland har vært med på alle sammen.

– Cupfinaler er noen av de aller gøyeste kampene vi får spille i volleyballkarrieren. Da er det alltid mye publikum, og det er god stemning både i og rundt oppgjøret. Det er vanskelig å rangere titler. Gull er alltid gøy, smiler han.

Olsen er enig.

– Det var veldig gøy denne gangen også. Vi møtte en verdig motstander i finalen, og ingen av våre spillere hadde problemer med å motivere seg. Både nykommerne og veteranene var sultne på seier, sier treneren. 

Rune Fasteland er en av de ferskeste spillerne hos medaljegrossisten Nyborg. Han gjorde en solid jobb under cupfinalen, og høster skryt hos både Olsen og Bjelland.

– Vi i trenerteamet var litt spente på om han ville takle presset med både finale og fulle tribuner, men han var strålende. Rune tok syv blokkpoeng og to serveess. Han kom inn og viste at han kan spille opp mot internasjonal klasse, sier Olsen. 

Bjelland er enig.

– Rune kom inn i midten og gjorde en kjempejobb. Han spilte sitt livs beste kamp hittil. Dette er første gang han har stukket av med mest poeng i et oppgjør, og det var utrolig kjekt at det skjedde i en cupfinale, sier Bjelland om lagkameraten. 

Nordisk er neste mål

Nyborg-spilleren trekker også frem kaptein Kåre Helvik Morken etter cuptriumfen.

– Kåre ble kåret til kampens beste spiller, og det var velfortjent. Han hadde en strålende kamp, og gjorde jobben veldig enkel for oss angripere, sier Bjelland.

Han forteller at cupgullet ble feiret på bankett med god middag.

– Deretter dro noen tilbake til hotellet for å fortsette festen der, mens andre dro ut på byen. Det ble litt festing, og stemningen var på topp, smiler han. 

Nå er fokuset rettet mot nye oppgaver på volleyballbanen, og det neste store målet er gull i Nordisk klubbmesterskap. Finalehelgen finner sted i Linköping helgen 30. januar til 1. februar.  

– Vi går for gull her også. Først møter vi Marienlyst og Falkenberg i semifinalepuljen vår, og deretter blir det finale mellom de to puljevinnerne, forteller Bjelland.

Han legger til at det er ekstra gøy å vinne over lag som har spillere som lever av å drive med volleyball.

– Dersom vi klarer å spille på vårt beste, er det godt nok til å vinne gull, sier han.

Smell i ryggen

Bjelland fikk en smell i ryggen under forrige landslagssamling, og han er ennå ikke kvitt plagene.

– Jeg skal prate med lege og fysioterapeut, og deretter skal vi legge en plan for hva vi skal gjøre videre slik at jeg blir helt frisk igjen, sier han.

– Er det fare for at du ikke rekker finalerunden i Nordisk?

– Nei, det er det ingen fare for. Det blir litt sånn som cupfinalen; med litt piller og fullt adrenalin i kroppen glemmer jeg fort smertene. Dette er kamper jeg skal ha med meg, en fast bestemt Bjelland til Åsane Tidende.

Olsen ser også frem til finalehelgen i klubbmesterskapet.

– Det ser lovende ut nå. Jeg føler at vi er i flytsonen, og at vi har fått en god oppkjøring frem mot det som blir en tøff helg mot dyktige konkurrenter, sier han.

Han er enig med Bjelland om at det er en ny tittel som er målet.

– Guttene gjør en solid jobb, og det gjelder både veteranene og ungdommene. Vi satser derfor helt klart på å ta et nytt gull allerede om knappe to uker, avslutter Scott Olsen. 

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker