Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KOM PÅ KURS: Arna og Åsane kulturkontor arrangerer seks kurs i U82-huset i løpet av vinteren og våren. – Her finnes ingen krav om forkunnskap, så det er bare til å komme og teste ut, sier prosjektleder Erik Johan Bringsvor.

Kreative kurs for bydelens ungdom

Utover vinteren åpner U82-huset dørene for forventningsfulle kursdeltakere og faglærte instruktører på nyårets seks nye kurs. Nå kan de unge åsabuene lære seg å animere, spille inn demo med bandet og ta bilder som en profesjonell.

2015 har allerede rukket å komme godt i gang, og med et nytt år følger alltid nye, spennende muligheter. På U82-huset vil det i løpet av vinteren og våren arrangeres seks ulike kurs for bydelens ungdommer, i regi av Arna og Åsane kulturkontor. Prosjektleder ved ungdomshuset, Erik Johan Bringsvor (29), ser frem til starten og ønsker alle interesserte velkommen.

– Her finnes ingen krav om forkunnskap, så det er bare til å komme og teste ut. Det er ikke uvanlig å bli engasjert i noe man visste lite om på forhånd, forteller han entusiastisk.

Åtte uttrykk

I tillegg til animasjon, rockeskole med demoinnspilling og fotografering, tilbys det kurs i gitar, dans samt nyheten spill og app. Sistnevnte er et spennende og tidsriktig uttrykk for aldersgruppen 13+.

– Vi har som mål å ha åtte ulike kulturelle uttrykk per år, og vi ønsker å gå bredt ut og nå ut til flere elever. På spill og app-kurset vil en programmerer fra spillutviklingsfirmaet Rain AS, Thomas Tyssøy, instruere deltakerne i å lage sine helt egne spill og apper.

Det er viktig for kulturkontoret å holde seg oppdatert på nye trender, og derfor er førstehåndskontakt med den aktuelle aldersgruppen en viktig faktor.

– Vi er ute på skolene og spør ungdommene hva de har lyst til å bli kurset i. Kursene som går nå i vår er delvis basert på resultatet fra en spørreundersøkelse vi gjennomførte i fjor vinter, sier Bringsvor.

Roser instruktørene

Den økte tilstedeværelsen av nye og moderne uttrykk, betyr derimot ikke at de mer tradisjonelle kursene dør ut.

– Jeg tror at det å henge med i tiden er like relevant som for eksempel fotokurs. Noen har allerede prøvd det meste som finnes og ønsker å prøve seg på noe helt nytt, mens andre har lyst å fordype seg innen ett felt. Av erfaring vet vi at de mer klassiske kursene har like mange deltakere som de nyeste.

Instruktørene er alle eksperter i hvert sitt felt, og blir rost av 29-åringen.

– De er steinbra. Øystein Fyxe, for eksempel, som holder kurs i animasjon, er skater og grunnlegger av Session, og han har blant annet laget musikkvideo til Datarock og Karin Park.

Sosialt på kurs

På generelt basis er U82-huset åpent for ungdommer hver dag fra klokken 15 til 22, og kan reserveres gjennom bookingsystemet «Aktiv by». På formiddagen holder Frivillighetssentralen til i lokalet. Påmelding til vårens kurs skjer gjennom nettsiden deltaker.no/bk.

– Tradisjonelt har U82-huset vært mest brukt til musikk, ettersom vi har både studio og øvingsrom. Men vi har også besøk av dansegrupper, og bloggere som bruker fotoutstyret til bloggen sin. Det er et lokale som egner seg til stort sett alt, og det er veldig kjekt å kunne benytte seg av huset til vårens kurs, forteller Bringsvor.

– Vi prøver å være første steg på veien, og la ungdommene få prøve ut det de synes virker gøy uten å sette krav til forkunnskaper.

I tillegg til ny lærdom, er kursene en fin mulighet til å stifte nye bekjentskap med andre ungdommer som deler samme interesse.

– Det er veldig sosialt, og det stopper ikke på kurset. Det er lov til å bli igjen. I fjor møttes en gjeng på et kurs om digital leire, som fremdeles holder sammen.

Fått påmeldinger

Kursene starter opp i løpet av februar, mars og mai. Aldersgrensen varierer, men går ikke lavere enn 9 år. Rockeskolen finner sted i vinterferien, og foruten animasjonskurset  - som er et tredagers intensivkurs - går de andre kursene over flere uker. Det er allerede vist interesse for flere av dem. Kulturkontoret er ikke vanskelig å kontakte dersom noen har spørsmål

– Vi skal besøke skolene, og er tilgjengelige på de vanlige kanalene som Twitter, Instagram og Facebook.

Hvert kurs har en avgift, men det å være der i etterkant og benytte seg av verktøyene og rommene er gratis. 29-åringen håper så mange som mulig ønsker å benytte seg av muligheten til å lære noe nytt sammen med andre, nysgjerrige ungdommer.

– Alle kommer i trygge hender, avslutter prosjektlederen.

Av

Relaterte saker