Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TRENING: For Løpekameratene fins det ikke dårlig vær. (Fra venstre) Aksel Løvenholm, Steinar Øen, Svein Rasmussen, Freddy Andersen, Steinar Esperås og Terje Kleiveland.

Ny deltagerrekord for Åsane løpskarusell

Det blir ny rekord i Åsane løpskarusell. – Vi tror på 500 deltagere, sier løpekameratene til Åsane Tidende foran dagens andre runde av Åsane løpskarusell. 400 er allerede forhåndspåmeldt.

Aksel Løvenholm og Johs Slethaug (som var i syden da bildet ble tatt), deltok begge i den første Åsane løpskarusellen 15. januar. Det var storm, snø og hagl, noe som gjorde deltagertallet på 300 ekstra imponerende. 

– Det var så kaldt at Johs og jeg varmet opp i bilen. Vi skrudde rumpevarmeren på og ventet, smiler Løvenholm.

Nytt løp

I kveld er det klart for ny løpskarusell i Åsane, og det er meldt om null grader og lav bris. Veteranene i løpekameratene som møtes hver tirsdag og fredag ved Coop Extra, er full av lovord om det nye løpsarrangementet i bydelen.

– Nå slipper vi å dra til Fana. Eller man kan gjøre begge deler, smiler gjengen.

– Og forholdene på torsdag kan ikke bli verre en under ilddåpen?

– Det skal vel godt gjøres. jeg ser det skal fryse på, men er det glatt så er det glatt, det er ikke mye man kan gjøre med det, sier Løvenholm.

– Veldig bra løype

– Hva med løypen?

– Veldig bra, sier Steinar Øen.

– 5 kilometeren går uten at du kommer i konflikt med trafikken. Det er ikke mye trafikk på 10 kilometeren heller. Traseen er flat, og den eneste stigningen er når du har snudd ute på Blindheimsveien.

– Hva tenker dere om deltagertallet?

– 300 første gang er veldig bra. Det er slett ikke utenkelig at det blir 500 deltagere på torsdag. Og det er jo ikke noe å lure på; folk må komme seg opp av sofaen og over dørstokken, er karene enige om.

Kommer ikke sist

– Noen er kanskje redd for at de ikke holder et høyt nok nivå, men om man melder seg på

5 kilometeren kommer man uansett ikke sist; husk at en del av dem som er ute på en 10 kilometer bruker en time, og da er du før i mål på fem’n selv om du veksler mellom å løpe og gå, sier Løvenholm.

– Folk må skjerpe seg, smiler Freddy Andersen, som sammen med resten av gjengen håper og tror at tallet øker jevnt og trutt mot våren.

– At det kan bli tusen løpere til våren er ikke utenkelig. Det er en stor bydel og entusiasmen for å løpe sammen med andre er stor.

Av

Åsane løpskarusell

Åsanekarusellen har både barneløp, 5 km og 10 km. Starten på alle tre løpene er på Dalavegen, mellom nye Ikea og Åsane gamle kirke. Barneløpet starter 18.30, mens det er fellesstart for 5 og 10 km klokken 19.00.

Vinter/ vår: 5. februar, 5. mars, 19. mars, 16. april.

Høst/vinter: 27. august, 17. september, 15. oktober, 12. november, 17. desember.

For mer informasjon: aasane-lopskarusell.no

Relaterte saker