Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GØY PÅ KURS: Jordan var ikke sen å be da det ble arrangert tegneseriekurs på kulturkontoret. Sammen med fetteren Liam, som kan skimtes i bakgrunnen, hadde han det gøy med å tegne fantasifigurer. Tvillingbrødrene Thomas og Lukas er synlige i grønn og rød genser.

  • FANTASIFIGUR: Thea kom alene på kurset, og ble kjent med de andre tegneinteresserte. Her viser hun frem ett av dagens verk. – Espen er veldig flink til å tegne og vise oss.

  • KONSENTRERT: Det var 13 spente barn som hadde tatt turen til kulturkontorets lokaler onsdag formiddag, og konsentrasjonen var høy. 

Fremtidens tegneserieskapere på kurs

Onsdag formiddag inviterte Arna og Åsane kulturkontor til tegneseriekurs ved illustratør Espen Terjesen. Til sammen var 13 gutter og jenter i alderen syv til tolv år til stede da Åsane Tidende tok turen innom Veten.

Noen velger å ta turen på fjellet når barna har fri fra skolen, men flertallet blir værende hjemme i byen. Da er det mange som setter pris på at det arrangeres ulike aktiviteter for barna. Et av kursene i regi av kulturkontoret var onsdagens tegneseriekurs.

– Da mamma nevnte at det skulle være tegneseriekurs, sa jeg ja med én gang. Jeg elsker å tegne, forteller elleveårige Thea.

Mas om realisme

Den første timen ble brukt til en bildebasert og teoretisk gjennomgang av opplegget. Deretter var det tid for å tegne selv, og temaet for dagen var monstre og fantasifigurer. Illustratør og kursholder, Espen Terjesen, er opptatt av å la barna få leke seg med formene og figurene.

– Barn slutter gjerne å tegne når de er rundt tolv år gamle, og det tror jeg er fordi det mases for mye om realisme. Jeg vil vise at det finnes et bredt spekter av måter å tegne på, og er ikke så opptatt av å gjøre alt trinn for trinn.

Ti år gamle Jordan fra Kyrkjekrinsen skole kom sammen med fetteren Liam (7). Jordan foretrekker å tegne biler, og helst BMW. For Liam er det fly som gjelder. Men det å skulle konsentrere seg om monstre og fantasifigurer var ingen problem.

– Det er veldig gøy, sier Jordan og viser frem fantasifiguren som er en blanding av Hulken og Portal. Hans personlige favoritt blant tegneserier er derimot gode, gamle Donald.

Allerede i gang

Elleveårige Thea fra Lone skole kom på kurset alene, og synes det var kjekt å bli kjent med de andre. Hun var også fornøyd med eksperten.

– Espen er veldig flink til å tegne og vise oss.

Ikke alle på kurset var å regne som nybegynnere. Tvillingbrødrene Thomas og Lukas (9) fra Tertnes skole har allerede laget to egne tegneseriehefter sammen med noen kamerater. Målet er å komme opp i 15.

– Tegneserien heter Kong Gisslle, og den handler om en katt som har blitt gal. Han klarer faktisk å bli konge i et land, og prøver deretter å ta over hele galaksen.

– Alt kan bli til noe

Terjesen blir gang på gang gjort oppmerksom på hvor fantasifulle barna er, og de har evnen til å se former og figurer på en annen måte. Det er noe han ønsker at de skal beholde.

– Det som ofte merkes er at barna blir mer og mer perfeksjonister jo eldre de blir. Da sitter de gjerne og visker ut i stedet for å tegne. Jeg prøver å vise at også feil og tabber kan bli gøy, og at ingen trenger å være redd for å prøve seg. Alt kan bli til noe, avslutter en entusiastisk illustratør.

Av

Relaterte saker