Lokalavis for Åsane og omegn!
  • HÅPER PÅ LORENTZEN: Niklas Lerpold gjorde et fantastisk mål mot Vard. Nå ønsker fjorårets suverene toppscorer Lorentzen-overgangen i boks.

     

– Håkon passer perfekt i Åsane

Niklas Lerpold håper Håkon Lorentzen blir hans nye makker i Åsane-angrepet.

– En veldig spennende type som kan utvikle seg enormt om han får mye spilletid. Håkon Lorentzen kan tilføre oss veldig mye og vil utfylle meg bra, sier Lerpold, som selv gjorde et drømmemål i 1-1-kampen mot Vard Haugesund i helgen.

– Han vil passe perfekt i Åsane, som hånd i hanske, og jeg håper det går i orden, fortsetter mannen som banket inn 20 mål for Åsane i jubelsesongen i fjor.

Brann og Åsane er enige og Lorentzen selv virker lysten på å komme til den nyopprykkede klubben, i følge Kjetil Knutsen. Mye tyder på at det unge Brann-talentet kommer til Myrdal, som Åsane Tidende skrev på våre nettsider helgen.

Men, Kjetil Knutsen vil ikke bekrefte noe ennå.

– Ingenting nytt, men vi håper det går i orden, sier han.

– Mye spilletid

– En god spiller som er kjapp og god i bakrom. Jeg trives både med en spissmakker og med en like bak. Vi trenger uansett konkurranse og gode spillere, fortsetter Lerpold.

Arna-gutten mener en utlånsavtale for 19- åringen fra Brann kun vil være positivt for begge klubber:

– Det er en vinn-vinn-situasjon for både Åsane og Brann. Han vil utvikle seg her med mye spilletid, som de ikke kan love han i Brann. Det er jo forståelig når du ser at de har både Erik Huseklepp og Marcus Pedersen på spissplass.

– Smakte godt

Lerpold viste uansett at scoringsformen definitivt er på rett vei etter en litt trøblete forsesong så langt.

Fra Skrått hold rev spissjuvelen seg fri fra en Vard-forsvarer før han hamret avslutningen i krysset fra tyve meter.

– Jeg trengte en scoring nå og det føltes utrolig godt. Jeg har kommet litt treigt i gang, men vet at jeg må levere scoringer også denne sesongen.

– Mål gir selvtillit og selv om det bare var en treningskamp, smakte det godt. Når målene kommer, kjenner jeg med en gang at jeg er halvsekundet tidligere ute i hver situasjon og skarpere foran mål.

Han er ikke bekymret for måltørken så langt i sesongoppkjøringen.

– Nei, jeg er ikke bekymret. Vi er spente på sesongen, men vet hvilket nivå vi møter. Det er flere enn meg som skal levere scoringer for oss denne sesongen, sier han.

Åsane best

Vard-Haugesund kjempet i toppen av 2. divisjon i fjor og tok bronsen uten å være i nærheten av å snyte Åsane for gullet.

I Vestlandshallen på lørdag var det definitivt forskjell på lagene, men gjestene fra Haugesund hang til tider greit med og reiste hjem med et godt resultat.

Gjestene tok en tidlig ledelse og burde doblet da Åsane rotet det til defensivt, noe som førte til en noe billig straffe for bortelaget.

Den reddet Knut Løseth på mesterlig vis.

Resten av omgangen kjørte vertene kampen og viste flere fine kombinasjoner offensivt. Erlend Grov var tidvis god sentralt for Åsane sammen med en annen nykommer i Simen Lassen, som også viste fine ferdigheter, dog uten å skape veldig mange farligheter.

Dominerte i andre

Lerpold burde utlignet like før pause, men en litt tam omgang ebbet ut på 0-1. Etter pause dominerte Åsane klart og kjørte til tider over gjestene fra Haugesund.

Både Damian Sanchez Olsen og Stian Nygard var konstante trusler for et litt vaklende Vard-forsvar, men det var Niklas Lerpold som i alle fall skulle hindre Åsane tredje strake tap.

Han fant nettmaskene med et knallhardt skudd fra litt spiss vinkel og ga de oransje 1-1 i sin siste kamp før treningsleiren på La Manga om en drøy uke.

– Vi kontrollerte kampen og var klart bedre enn de etter pause. Jeg synes vi gjorde en god kamp som viser at vi er i rute, påpeker Lerpold.

– Katastrofe

Kjetil Knutsen likte mye av det han så, men var svært lite fornøyd med baklengsmålet.

– Vi hadde mange gode angrep og var gode i gjenvinningsfasen, men målet i mot var en katastrofe, rett og slett, oppsummerer han.

– Det var en ok gjennomkjøring der jeg synes det var stor forskjell på lagene etter hvert. Det ble en annen kamp enn mot Sogndal og Haugesund, der vi styrte mer. Det var mye bra, men litt puslete, forklarer Knutsen.

– Vi er ikke ferdige

Oransjetrøyene har forsterket mannskapet så langt og sikrer seg etter all sannsynlighet både Joachim Soltvedt og Håkon Lorentzen om kort tid.

Åsane-treneren er likevel klar på at flere skal inn.

– Vi ser etter flere forsterkninger og er ikke ferdige ennå.

– Er Soltvedt klar?

– Det er snakk om denne utdanningskompensasjonen, men han vil bli klar. Vi har en dialog med hans tidligere klubb, Lyngbø, og regner med det går i orden. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

FAKTA

 

Åsane – Vard Haugesund 1-1 (0-1)

Treningskamp, Vestlandshallen.

Mål:

0-1: Marcus Sannes (10.)

1-1: Lerpold (52.)

Åsane: Knut Løseth, Martin Ueland, Jahn-Ove Wiik, Eirik Wollen Steen, Glenn Håberg (Magnus Rasmussen fra 72.), Simen Lassen (Håkon Sky fra 70.), Erlend Grov, Stian Nygard, Marcus Stueland (Joachim Soltvedt fra 80.), Niklas Lerpold, Damian Sanchez Olsen.

Andre saker