Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SKUFFET: Nyborg fikk ingen medalje for å ha vunnet serien. – Hårreisende. Vi får ingen belønning etter en lang og hard sesong hvor vi har vært det klart beste laget, sier Bjelland.

– Patetisk av forbundet

Nyborg vant serien, men blir ikke kronet som seriemestere grunnet regelendringer. – Hårreisende, meningsløst og patetisk, sier Nyborg-spiller, Kristian Bjelland.

Nyborg sikret førsteplassen etter en lekende lett 3-0-seier over et svakt Kristiansund i helgen.

Det betydde i praksis ingenting for årets sølvvinnere i Nordisk mesterskap.

– Vi er seriemestere i dag

– Dette må endres. Vi er seriemestere i dag, har lagt ned en vanvittig innsats og vært det klart beste laget gjennom en lang sesong. Likevel står vi tomhendte igjen, sier Nyborg-kaptein Kristian Bjelland til Åsane Tidende.

Regelendringene Norges Volleyball Forbund, eliteserieforeningen og representanter fra klubbene tok i bruk for første gang i årets sesong, betyr at laget som vinner serien, ikke blir kronet med tittelen.

Sluttspillet som følger, der de fire beste lagene fra seriespillet møtes, vil dermed kåre seriemesteren.

– Dette betyr jo egentlig at tabellplasseringen ikke betyr noe. Jeg skjønner ikke helt hvorfor denne endringen er kommet, men nå er det kun sluttspillet som gjelder og svakere lag enn oss kan potensielt bli mestere. Det er mer tilfeldigheter i et sluttspill.

– Patetisk

– En hårreisende, meningsløs og patetisk avgjørelse av forbundet. Klubben har brukt mye penger på bortekamper denne sesongen og laget har prestert. Da føles dette bortkastet, legger Bjelland til.

Nå samles de fire beste lagene til sluttspill i april, hvor de innledende kampene spilles i Tromsø, før det hele skal avgjøres i Bergen:

– Vi blir enda mer tent av dette og skal vinne sluttspillet. Det blir mer verdifullt nå, sier han.

Meningsløs Tromsø-tur

Åsane-laget er i tillegg sikret semifinaleplass i sluttspillet grunnet plasseringen i seriespillet og første delen av turneringen er i teorien uten betydning for Ivar Bakkens mannskap.

– Hvorfor reise til Tromsø og bruke ressurser på det når vi egentlig ikke trenger å spille kamp der oppe for å nå semifinale, undrer Bjelland.

– Det rare er jo at også representanter fra klubbene har vært med på å bestemme dette. Det er helt klart noen som ikke har tenkt seg om her. Vi er veldig skuffet.

Kåre Helvik Morken spilte en god kamp for rødtrøyene. Han var klar i sin tale etter matchen:

– Nå skal vi mobilisere og sluttspillet blir viktigere nå enn det har vært. Vi tenker på det allerede og vil vise at vi er det beste laget, fastslår han.

– Hvem blir den tøffeste utfordreren i sluttspillet?

– Jeg tror det blir Tromsø og det ligger en stor prestisje i å slå de. Randaberg er også bra og nå har alle muligheten, men vi skal ta det hjem, sier Morken.

Ingen tvil

Trener Ivar Bakken er heller ikke i tvil.

– Når vi ikke vinner gull nå, er det jo selvfølgelig gull som gjelder i sluttspillet. Det er det alltid for dette laget.

– Tromsø blir den hardeste konkurrenten, spår han.

Nyborg står med imponerende full pott og 29 poeng på sine ti kamper når to kamper gjenstår av årets serie.

 

PS!

Nyborg sitt kvinnelag spilte også denne helgen. Det endte med 0-3-tap for serietoer Oslo Volley. Dermed blir jentene liggende nest sist på tabellen med sine syv poeng.

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker