Lokalavis for Åsane og omegn!
  • ÅPNER I DAG: På Statoil Haukås åpner Tesla sin første ladestasjon i Bergen i dag. Senere kommer det lademuligheter for øvrige el-biler. – Sistnevnte satser vi på å ha klar til sommeren, sier Sverre Borgen. 

Ny hurtiglader på Haukås

På fredag åpnet Statoil Haukås en ladestasjon for Tesla. Til sommeren blir det også etablert hurtiglader for alle andre el-biler på stasjonen. – Vi er en utfartsstasjon, og dermed et perfekt sted å lade bilen for folk på langtur, sier Sverre Borgen.

På Statoil Haukås åpner Tesla i dag sin første ladestasjon i Bergen. Dette er bilmerkets 22. stasjon i landet, og det blir mulighet for at opptil seks biler kan lade samtidig. Sverre Borgen, daglig leder ved Statoil Haukås, mener at bensinstasjonen ved Haukås næringspark er et perfekt sted for å dette tilbudet.

– Ja, vi er en utfartsstasjon, og for folk som skal på langtur passer det utmerket å stoppe hos oss for å lade bilen, sier han til Åsane Tidende.

Ikke kun Tesla

I første omgang bli det kun Tesla-eiere som kan benytte seg av ladetilbud på Statoil Haukås. Samtidig er de allerede i gang med å installere såkalte trioladere som dekker de tre ladestandardene Chademo, CCS og Mode3 type 2, slik at førere av alle utbredte typer el-biler kan hurtiglade hos dem.

– Det blir to uttak på denne ladestasjonen. Datoen for når den skal være på plass er ikke klar ennå, men det blir trolig åpnet i løpet av sommermånedene, sier Borgen.

Sistnevnte blir installert med støtte fra Transnova. Haukås er én av 14 Statoil-stasjoner som mottok tilsagn om nye eller oppgraderte ladepunkter under forrige tildelingsrunde.

Den daglige lederen sier at kombinasjonen av de to ulike ladestasjonene vil gi Statoil Haukås et viktig konkurransefortrinn.

– For alle som skal nordover vil dette være et utmerket sted å lade bilen. For de som skal østover er vi kun en kort avstikker unna E16. Det nye tilbudet vil derfor garantert trekke flere kunder hit til oss, sier han med et smil.

Et strategisk valg

Borgen er glad for at Tesla valgte akkurat hans bensinstasjon som ladested for deres bilmodeller.

– De plasserer seg strategisk rundt omkring på ulike steder, slik at du skal komme deg fra en hurtiglader til neste uten problemer, sier han.

Esben Pedersen, Communications Manager for Tesla Motors Scandinavia, sier at den nye etableringen på Haukås fører til at Tesla nå har et komplett tilbud langs E39. De har totalt 385 aktive hurtigladere, også kalt Supercharger-stasjoner, i verden. Sammen utgjør dette verdens største og raskest voksende hurtigladenettverk.

– Samlet gjør ladepunktene våre det mulig å kjøre fra Tromsø i nord til den franske rivieraen i sør, sier Pedersen. 

Borgen forteller at det blir gratis for Tesla-eiere å lade bilen sin på Haukås. De som skal benytte seg av den Statoils egne ladeuttak må ut med 44 kroner for 15 minutter eller 74 kroner for en halvtime når dette har kommet på plass. Borgen sier at Statoil-kjeden satser stort på el-bil for tiden.

– Nå pågår det en betydelig oppgradering og utvidelse av ladenettverket på Statoil-stasjonene rundt omkring i Norge. Det er viktig for oss å nå ut til alle bileiere, og det blir stadig flere el-biler på veiene, sier han til Åsane Tidende.  

Ny truckpumpe

Den daglige lederen kan også informere om at det kommer en ny truckpumpe og adblue-pumpe for truck på stasjonen. Han forklarer at adblue er en tilsetning som reduserer CO2-utslipp.

– Hver måned selger vi 300 000 liter drivstoff til truck. Pågangen er stor og vi har behov for større kapasitet. På bakgrunn av dette skal vi nå utvide fra to til tre pumper for møte etterspørselen, sier han.

Nå ser Borgen frem til å at alle de nye investeringene kommer på plass på stasjonen på Haukås.

– Nå åpner Tesla-ladestasjonen allerede i dag. Vi håper selvfølgelig at tilbudet for resten av el-bilene kan være klar til bruk senest i juni. Det vil være et kjærkommet tilbud for sommertrafikken i Norge, avslutter Sverre Borgen.   

 

 

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker