Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KLUBBEN REDDET: Tertnes unngår poengtrekk etter at supportere har støttet dem med over 200 000 kroner. Onsdag sikret jentene bronsemedalje i eliteserien etter at de slo Halden 24-18 på bortebane. 

Tertnes har fått 225 000 kroner

Kronerullingen på Facebook har nå gitt Tertnes like oppunder 225 000 kroner, og onsdag sikret de blå bronsen etter at de slo Halden 24-18.

Tertnes er reddet av supporterne etter at like i underkant av 225 000 kroner har kommet inn via kronerullingen som ble startet opp av Pål Fasseland på Facebook for rundt to uker siden.

– Nå er den mest prekære situasjonen reddet. Vi møter nå de økonomiske kravene som forbundet stiller når vi nå skal søke om fornyet eliteserielisens. Hjelpen fra supporterne betyr enormt mye for oss. Vi er takknemlige, sier en rørt Marit Brox, daglig leder i klubben. 

Må øke inntektene

Eliteserieklubben som sikret bronsemedalje på onsdag trengte 200 000 kroner for å få positiv egenkapital igjen. De resterende pengene som har kommet inn gir Tertnes et bedre utgangspunkt for å kunne betale ned gammel gjeld.

– Hvert eneste øre er en veldig god støtte. Selv om vi nå har kommet oss ut av den mest prekære situasjonen er vi ennå fattige. De faste inntektene våre gjennom året er for lave, sier Brox.

Den daglige lederen sier at klubben nå må få opp inntektene på fast basis.

– Vi må få på plass flere samarbeidspartnere. Det er første bud, sier hun.

Brox håper og tror at engasjementet rundt innsamlingsaksjonen og de sterke sportslige resultatene til laget fører til at flere bedrifter ser på klubben som et godt sponsorobjekt.

– Jentene er gode og sunne forbilder som viser knallhard innsats. De brenner for idretten, og spiller for knapper og glansbilder. I tillegg har de fulle studier ved siden av håndballsatsingen. De byr på seg selv, og holder treninger ute i både andre klubber og på skoler. Jeg håper at noen ser dette, sier hun. 

– Å være assosiert med Tertnes skal være en positiv og god ting, legger Brox til.

– Helt fantastisk

Den daglige lederen forteller at hele klubben er ubeskrivelig takknemlig overfor alle supporterne som har bidratt under kronerullingen.

– De har reddet oss. Folket har gitt oss ett eller to poeng til neste sesong, det er alt etter hvor mye poengtrekk vi hadde fått med negativ egenkapital, sier Brox.

Tore Johannessen sier at det ville ha vært fryktelig tungt å gå inn i en ny sesong med minuspoeng.

– Det er tett og jevnt i det sjiktet av tabellen, og jeg er derfor veldig glad for at vi nå skal starte neste sesong med null poeng, sier han.

Den daglige lederen er enig.

– Alle i Tertnes er derfor glade for og rørte over den overveldende støtten vi har fått de siste ukene, sier hun.

På lørdag skal blåtrøyene avslutte årets eliteserie med kamp mot Larvik i Haukelandshallen. 

– Vi håper at mange starter påskeferien med håndballkamp i Haukelandshallen, avslutter Brox.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker