Lokalavis for Åsane og omegn!
  • MÅLMASKINEN I GANG IGJEN: Niklas Lerpold startet der han sluttet i fjor med å gjøre mål for Åsane. – Deilig å komme i gang med en gang, sier Åsanes goalgetter. 

– Denne smakte bedre enn alle målene mine i fjor

Niklas Lerpold åpnet sesongen med et smell. – Jeg liker ikke å legge press på meg selv, men det var sykt deilig å komme i gang med en scoring, sier han.

Fra elleve meter stanget han nådeløst inn Åsanes ledermål og viste at han også kan score mål i 1. divisjon.

For fjorårets ubestridte målkonge med sine totalt 20 scoringer vet at han må levere.

– Jeg scoret mye i fjor og vi har mange gode spillere som vil bidra med mål i år. Vi viste i denne kampen at vi har noe på dette nivået å gjøre, sier Lerpold til Åsane Tidende.

– Jeg prøver alltid å dysse ned forventningene til meg selv og ikke legge et stort press på viktigheten av at jeg må score mye mål, men innerst inne vet jeg jo at jeg må levere i 1. divisjon også, fortsetter han.

Godt for selvtilliten

– Hvordan smakte det med mål i første seriekampen?

– Utrolig deilig. Dette målet smakte bedre enn alle målene jeg gjorde i fjor, og er et av de gøyeste i min tid som Åsane-spiller. Det betydde mye å komme i gang fra start og vise at jeg kan score her også, sier han.

Foran drøyt 1000 tilskuere på Myrdal kunne Åsanes nummer ni slippe jubelen løs etter kun 15 minutter mot trønderne fra Levanger.

– Godt for selvtilliten og fortsettelsen.  Det var mye folk og stor stemning i dag, og vi kom veldig godt i gang, smiler han.

Lerpold i gang

Åsane tok føringen etter et drøyt kvarter. Martin Ueland avanserte lekkert forbi tre Levanger-spillere før han satte opp Joachim Soltvedt på venstrekanten.

Den tidligere Lyngbø-spilleren prikket innlegget på hodet til Niklas Lerpold, som kontant fant nettmaskene med et vakkert hodestøt og ga Åsane føringen.

Ti minutter seinere jaget Håkon Lorentzen en ball i bakrom og stresset Bent Sørmo til å sette ballen i eget nett på svært klossete vis.

Åsane kjørte kampen totalt i denne fasen av kampen, og Rune Gravdal snek seg inn på bakerste stolpe mellom Levanger-stopperne og keeper, og tuppet inn 3-0. Arna-gutten gjorde samtidig sitt første mål i Åsane-trøyen.

Gjestene skapte lite, men trykket vertene fra Bergen en liten periode. Det skulle imidlertid et nytt selvmål til for å punktere kampen fullstendig.

– Solide

For etter hvilen var Levanger egentlig aldri i nærheten av å skape farligheter, og Rikard Nilsson klarerte like gjerne inn Åsanes fjerde mål ti minutter før full tid.

På overtid hamret Joachim Soltvedt inn en lekker volley og kronet sin Åsane-debut på mesterlig vis.

Sjefen var tilfreds, men fattet etter jubeldagen.

– Dere så ikke for dere 5-0 mot Levanger?

– Nei, Levanger er et bra lag som er veldig tøffe fysisk. Vi var solide over hele linjen og det var viktig med en god start, men vi skal innrømme at resultatet lyger litt. De skapte likevel nesten ingenting, og det var gledelig å se, sier Kjetil Knutsen.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Åsane – Levanger 5-0 (3-0)

1. divisjon, menn, Myrdal.

Tilskuere: 1011.

Mål:

1-0: Niklas Lerpold (15.)

2-0: Bent Sørmo (selvmål, 37.)

3-0: Rune Gravdal (40.)

4-0: Rikard Nilsson (selvmål, 79.)

5-0: Joachim Soltvedt (90+2)

Åsane: Eirik Østgård, Rune Gravdal, Eirik Wollen Steen, Kevin Dure (Jahn-Ove Wiik fra 13.) Martin Ueland, Senai Hagos ( Marcus Stueland fra 84.) Stian Nygard, Joachim Soltvedt, Håkon Lorentzen, Niklas Lerpold (Magnus Nyborg fra 84.)

Relaterte saker