Lokalavis for Åsane og omegn!
  • LOKALOPPGJØR: Niklas Lerpold scoret det føste målet for Åsane. (Arkivfoto: Erik Madsen)

Åsane slo Nest-Sotra

Åsane slo Nest-Sotra 3-2 på Ågotnes.

Da er det altså et faktum: Åsane slo Nest-Sotra og tok med seg tre nye poeng. La det være sagt med en gang: I denne kampen var ikke Åsane-spillerne like lekne, like lette og spillende som i forrige kamp. Men de var effektive og jobbet iherdig for poengene. Det er en stor prestasjon av de unge Åsane-guttene å ta mer rutinerte Nest-Sotra på forblåste Ågotnes, og selv om hjemmelaget var nære ved å klare ett poeng er det fortjent at de oransje tar med seg alle tre poengene fra dette lokaloppgjøret.

Lerpold scoret sitt andre mål for sesongen, det gjorde også Joachim Soltvedt, mens Martin Ueland fikk sin første scoring. Rune Gravdal var en gigant det siste kvarteret, og ryddet unna alt som kom i luftrommet. Joachim Soltvedt gjorde nok en god kamp, og Martin Ueland var i perioder frisk, rask og slepen på Åsanes venstre kant. 

Dermed troner ikke bare Åsane øverst på tabellen etter to kamper; de er fremdeles best i by'n. 

 

 

 

SLUTT: Åsane har slått Nest-Sotra 3-2. 

90 Dødball fra Nests høyre kant. Gravdal rydder opp i Åsane-forsvaret. Han har gjort det noen ganger nå. Sterk kamp av Åsane-backen.

89 Var det siste avslutning fra Nest? Åsane kjemper tappert. Nest fortviler. 

87 Det er Nest-Sotra som nå kjører dette, desperat etter utligning og ett poeng. De gjør det stort sett ved å lempe ballen inn i Åsanes sekstenmeter. 

86 Bytte på Åsane: Soltvedt ut, Marcus Stueland inn. 

85 Simen Ness skyter i stolpen. 

83 Soltvedt-suser på frispark fra 35 meter. Øvretveit må strekke seg og slår til corner. 

80 Bytte på Åsane: Håkon Lorentzen ut, Kristoffer Nesse Stephensen inn. 

78 Ivkovic header like over for Nest. 

76 Scoring og ingenting er avgjort; Steffen Skålevik scorer for hjemmelaget. 2-3. 

75 Nå går klokken går fryktelig fort for hjemmelaget. 

74 Eirik Wollen Steen redder omtrent på streken. 

73 Bytte Åsane: Ut: Senai Hagos. Inn: Damian Sanchez-Olsen. 

70 Wiik slår Gojko i hodeduell. Enkelt. 

68 Ny corner til hjemmelaget som ikke blir til noe. 1040 tilskuere melder speaker. 

67 Senai Hagos får gult kort. 

66 Ballen sklir av vristen til Gojko fra ti meter. Kunne blitt farlig på innlegg fra Martinsen. 

65 Nå må Nest komme, vel. Corner til hjemmelaget. De bytter samtidig ut Joakim Hammersland og setter inn Øystein Aksnes. 

62 Håkon Lorentzen har vi ikke nevnt så ofte, men han er aktiv, han jobber og sliter og dribler og vender og er absolutt god for Åsane. 

60 Det er helt stille på Sotra. 

59 Midtstopper Gojko er blitt spiss på Sotra. Det sier kanskje også litt om hvordan strilenes danske trener har tenkt å løse denne oppgaven. Det blir neppe langs bakken og det blir neppe pent. 

56 Nest-Sotra tar ut Marius Wichne og setter innpå en gammel Åsane-kjenning, Gojko Ivkovic. 

50 KLASSESCORING, 1-3: Gravdal finner Lorentzen, sistnevnte kan skyte fra skrått hold, men legger den istedet ut til venstre hvor Soltvedt fosser frem og bredsider ballen i mål. 

49 Ufyselige forhold på Ågotnes. Flagget står rett ut, regn og hagl pisker mot ruten her vi sitter. Flomlysene er kommet på. Nervepirrende – Nest-Sotra vet at de må prestere bedre. 

46 2. omgang er i gang og vi er utrolig spente på hva Nest-Sotra har tenkt å finne på i det haglbygene er tilbake på Ågotnes. Ingen bytter på noen av lagene. 

 

1-2 ved pause, og akkurat som mot Levanger er vi overrasket over at Åsanes motstander ikke har mer å komme med. Nest-Sotra er større, sterkere og tyngre, mens fotrappe Åsane-spillere prøver å spille dem ut, noe de lykkes med i perioder. Mot slutten av første omgang har Martin Ueland vært god for Åsane. Unggutten ser ut til å ha spilt på dette nivået i en årrekke allerede. Nå blir det spennende og se om Nest-Sotra klarer å gire om, og dessuten hvor godt trent Åsane er. Det bør ligge an til kontringsmuligheter her for gjestene i andre omgang. 

45 Det er ingenting å si på at Åsane leder til pause. 

39 MÅL, ÅSANE: Soltvedt frispark fra venstre, på bakre kommer Ueland og setter ballen sikkert i mål, 1-2.

34 Kjedelig for Sanchez-Olsen å vende tilbake til Sotra på en slik måte, men denne må han ta på sin kappe. Nå forventer vi et ekstra gir fra hjemmelaget.  

30 1-1, Steffen Skålevik scorer for Nest-Sotra. Åsane-keeper Martin Sanchez-Olsen, eks-Nest, sklir. Dette utnytter Skålevik og bredsider ballen i mål. 

25 En ganske sjansefattig omgang så langt. Soltvedt har vært god for Åsane. Wiik ser ut til å ha god kontroll defensivt, Hagos er aktiv på høyrekanten. Litt som i forrige kamp. Også da var vi overrasket over at ikke motstanderen hadde mer å komme med. 

22 Skålevik alene med Sanchez-Olsen som redder mesterlig, hjemmelagets farligste sjanse så langt i kampen. Det var vel i grunn på høy tid. 

17 Nest-Sotra farlig på en corner, men ballen sendes utenfor. 

15 MÅL ÅSANE: Niklas Lerpold, målgivende av Stian Nygard etter flott forarbeid av Hagos. Fortjent!

9 Hagos med et litt for løst skudd. Men Åsane har tatt tak i kampen og solen skinner på Ågotnes. 

8 Hagos i bakken. Gult kort til Nest-Sotras Petter Martinsen. 

6 Soltvedt legger inn til Lerpold, sistnevnte header og Nest-keeper Øvretveit må strekke seg i full lengde for å avverge.

4 Gravdal langt til Soltvedt, som finner Lorentzen, som legger igjen til Niklas Lerpold som styrer ballen like over. Avblåsning for off-side, men vakkert angrep av Åsane.

2 Kampen er i gang. Nest-Sotra prøver å feste grepet umiddelbert.

 

Dagens lagoppstilling: Martin Sanchez-Olsen, Rune Gravdal, Jahn-Ove Wiik, Eirik Wollen Steen, Martin Ueland, Senai Hagos, Vegard Leikvoll Moberg, Stian Nygard, Joachim Soltvedt, Håkon Lorentzen og Niklas Lerpold. 

 

 

Av

Relaterte saker