Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SCORET OG STORSPILTE: Martin Ueland la ikke skjul på betydningen av tre poeng i lokaloppgjøret. – Det beste jeg har opplevd, sier han.

Åsanes jubeldag

– Noe av det beste jeg har opplevd på fotballbanen, sier Martin Ueland etter scoring, storspill og seier i lokaloppgjøret på Sotra.

Åsanes backjuvel har tidligere i vinter vært på prøvespill i Sogndal. Foran drøye 1000 tilskuere på Ågotnes, gjorde unggutten en ny god kamp og scoret et perlemål i 2-3-seieren på Ågotnes.

Dermed topper Kjetil Knutsens mannskap fremdeles 1. divisjon med 8-1 i målforskjell.

– Utrolig deilig og ekstra spesielt å vinne et slikt lokaloppgjør. Vi har trent knallhardt inn mot seriestarten og er en gjeng med sultne spillere som har troen og kvaliteten, sier Ueland til Åsane Tidende.

Han legger til:

– Seier her er noe av det beste jeg har opplevd på fotballbanen. Nå har vi fått en drømmestart på sesongen.

Ueland er imidlertid ikke overrasket over lagets overbevisende sesongstart.

– Nei, jeg er ikke overrasket. Jeg vet at vi har et veldig godt lag og i dag hentet vi tre poeng fra en vanskelig bane. Vi kan overraske mange i løpet av sesongen, påpeker han.

X-faktor

Kaptein Jahn-Ove Wiik roser lagmoralen i årets Åsane-utgave.

– Vi har en x-faktor i vinnervilje og vinnermentalitet. Vi har fått en skikkelig boost etter denne starten og det er i utgangspunktet en stor bonus å vinne på bortebane.

– Vi matchet Nest-Sotra på vilje og fysikk, og det var helt nydelig å vinne dette oppgjøret.

– Finnes ikke ord

Niklas Lerpold gjorde sitt andre mål på to kamper og ga i spann med Håkon Lorentzen mye juling til vertenes forsvarsfirer.

– Dette var så deilig at det ikke finnes ord. Du kan gange følelsen etter seieren mot Levanger med ti. Det smakte å slå de, smiler spissen.

Han begynner definitivt å finne tonen sammen med sin nye spissmakker.

– Håkon var kanongod og vi begynner å finne hverandre. Assisten hans på vårt tredje mål var nydelig, sier han.

– Det var en jevn kamp og det er ikke overraskende at vi er jevngode med Nest. Seieren var veldig viktig for moralen, fortsetter han.

Lerpolds andre

For det var Lerpold som åpnet scoringsshowet på Ågotnes. En strøken Joachim Soltvedt-stikker fant Niklas Lerpold på elleve meter. Fra skrått hold bredsidet han iskaldt inn 0-1 med høyrebeinet.

Åsane kontrollerte kampen etter ledermålet og strilene slet med å produsere sjanser. Utligningen skulle komme litt ut av ingenting.

En lang ball i bakrom fant Steffen Lie Skålevik. Martin Sanchez Olsen, som var Nest-Sotras sisteskanse i fjor, skled og kunne ikke hindre Nest-spissen i å utligne kvarteret før pause.

Men like før hvilen svarte gjestene.

– Et hjørnespark falt ned hos en umarkert Martin Ueland. Venestrebacken brukte et touch før han smalt inn 1-2 på volley.

– Veldig gøy å score mål, spesielt i en slik kamp, sier målscoreren.

Etter pause kom vertene høyere med laget, slo mer langt, men inviterte samtidig Åsane på livsfarlige kontringsmuligheter.

For det var på en kontring at laget fra Myrdal skulle straffe strilene og sikre tre poeng.

Drømmemål

Håkon Lorentzen jaget en ball i bakrom, parkerte Nest-stopperen før han på strålende vis fant Joachim Soltvedt på bakerste stolpe. Han hamret inn gjestenes tredje mål fra en meter og rystet hjemmepublikummet.

Vertene reduserte når snaue kvarteret gjenstod og skapte et voldsomt trøkk, blant annet med et stolpeskudd på tampen, men Åsane red av stormen og sikret en råsterk trepoenger.

Kjetil Knutsen var lettet etter 94 minutter i sludd, regn og sol på Sotra.

– Vi forventet orkan, og slukket den fort. Vi hadde god kontroll og var gode før pause. Når de fikk reduseringen til 2-3 ble det litt kaos og da begynte vi å tape dueller og andreballer. Det må vi se på fremover, sier han.

– Jeg synes vi traff på kampplanen og jeg ville gjort det helt likt igjen. Det ble mye dueller og kriging, men jeg syntes vi taklet det veldig bra, påpeker Knutsen. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Nest-Sotra – Åsane 2-3 (1-2)

1. divisjon menn, Ågotnes gress

Gult kort: Senai Hagos og Joachim Soltvedt, Åsane

Mål:

0-1: Niklas Lerpold (16.)

1-1: Steffen Lie Skålevik (32.)

1-2: Martin Ueland (40.)

1-3: Joachim Soltvedt (52.)

Åsane: Martin Sanchez Olsen, Martin Ueland, Eirik Wollen Steen, Jahn-Ove Wiik, Rune Gravdal, Joachim Soltvedt (Marcus Stueland fra 87.), Stian Nygard, Vegard L. Moberg, Senai Hagos (Damian Sanchez Olsen fra 73.) Håkon Lorentzen (Kristoffer Nesse Stephensen fra 81.) Niklas Lerpold

Relaterte saker