Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FORNØYD: – Det betyr enormt mye. Jeg er jo en brevskriver, og jeg både mottar og sender brev hver eneste dag, forteller Grethe Berge.

– Jeg kommer til å bo der nede

Få har vært like engasjert i kampen for å få posttilgang på Horisont som Grethe Berge. Hun flytter inn i leiligheten sin om kun ni dager, og takker både Coop Obs og senterleder på vegne av alle beboerne.

Det var en svært fornøyd - og nærmest målløs - billedkunstner som møtte Åsane Tidende over en kopp kaffe like før helgen. Tidligere i vinter kunne man lese om hennes aksjon for å få posttilgang på Horisont, og denne nyheten kom som en stor overraskelse.

– Nei, hva kan jeg si? Jeg er så kjempeglad. Jeg kunne ikke drømme om at det skulle skje så raskt, forteller hun og roser senteret for sin jobb med å få posten på plass.

En brevskriver

Berge flytter inn i leiligheten på toppen av Horisont 23. april, og det er ingen tvil om at tilgangen til Posten kommer til å benyttes.

– Det betyr enormt mye. Det er trygt å ha Posten helt i nærheten. Jeg er jo en brevskriver, og jeg både mottar og sender brev hver eneste dag, blant annet til min elskede som bor på Selje. Jeg kommer til å bo der nede, smiler hun.

Slik situasjonen er i dag, går Berge til og fra nærmeste post i butikk når hun skal sende brev.

– I dag gikk jeg i 40 minutter, og det er det ikke alle som har mulighet til. Mange som ikke har bil, sliter. Og det er ikke kjekt å måtte be om å bli kjørt eller få noen andre til å levere post for deg.

Hun er på ingen måte bekymret for å gå glipp av sin daglige gåtur.

– Nei, da tar jeg den turen på en annen måte. Da kan jeg gå dit jeg selv ønsker.

Takknemlig

For Grethe Berge er Horisont nå helt komplett, og hun ser frem mot den store innflyttingsdagen.

– Nå er jeg både begeistret, glad og takknemlig på vegne av alle beboerne. En stor bukett blomster til ledelsen, virkelig.

– Det viser at det nytter å engasjere seg, avslutter Grethe Berge.

Av

Relaterte saker