Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SUSER: Marcus Stueland har ikke for vane å slite benken, men leverte en god søknad med en superscoring i cupen mot 3. divisjonslaget Øystese. 

– Klart vi kan ryste Bryne

Marcus Stueland har fått lite spilletid så langt denne sesongen, men var tilbake med praktscoring mot Øystese i NM. Nå tror han på ny Åsane-opptur til helgen, før Nest-Sotra venter i neste cup-runde.

 

Fredag ble det klart at Åsane skal møte Nest-Sotra i 2. runde i NM. Dermed blir det nok et lokaloppgjør mellom disse to lagene som møttes så sent som 12. april i serien, Åsane vant som kjent 2-3 på Ågotnes. 

Marcus Stueland kunne helst tenkt seg en annen motstander 6. mai.

– Jeg synes jo det er litt kjipt at vi får et lag vi akkurat har spilt mot, og jeg hadde håpet på for eksempel Fyllingsdalen. Samtidig er det alltid gøy mot Nest-Sotra. Vi må bare ta med oss den gode starten inn i den kampen, sier Stueland. 

Og legger til:

– De har sikkert fryktelig lyst på revansje. 

Lett match

Onsdagens cup-oppgjør mot Øystese ble lett match og laget fra Hardanger var aldri i nærheten av å smelle av en cupbombe mot serielederne i OBOS-ligaen.

Søndag venter langt tøffere motstand når jærbuene fra Bryne kommer til Myrdal.

– Ting flyter godt for tiden og vi møter det sterkeste laget så langt denne sesongen på søndag. Men vi spiller med lave skuldre og har ingenting å tape. Vi satser på flere enn 1000 tilskuere på søndag mot Bryne, sier Stueland til Åsane Tidende etter at Øystese ble slått 0-2 i cupens første runde i Hardanger.

Han utdyper:

– Klart vi kan ryste Bryne. Det er det ingen tvil om.

De oransje tok seg greit av et svakt Øystese i cupens 1. runde på onsdag. Kjetil Knutsen ga tillitt til flere av spillerne som ikke har vært i startelleveren så langt i sesongen.

Startet alle i fjor

Fjorårets kanskje beste spiller, som også startet samtlige kamper hele sesongen, Marcus Stueland, vil inn igjen i varmen.

– Det var deilig å få en god gjennomkjøring og spille 90 minutter, sier Stueland etter avansementet mot 3. divisjonslaget.

Han hamret inn Åsanes andre scoring med et herlig langskudd, etter at Magnus Nyborg ga gjestene ledelsen i sjansesløseriet i Øystese.

– Gøy å score igjen, selv om jeg burde scoret flere. Vi burde vel vunnet mye klarere, men målforskjellen betyr lite i cupen, påpeker han.

– Godt å lykkes

Marcus innrømmer skuffelsen over å ha blitt vraket til seriestarten mot Levanger, men erkjenner at kroppen ikke har spilt helt på lag i forkant av åpningskampen.

– Jeg var litt usikker på kroppen før kampen i dag, for jeg har slitt litt i forkant av sesongen. Det var godt at kroppen fungerte bra og kjekt å lykkes med involveringer og mål. Det gjør godt uansett hvem motstanden er, fastslår han.

– Klart jeg var litt skuffet over å ikke starte de tre seriekampene, men laget har gjort det veldig bra og det er det klart viktigste. Jeg var ikke helt klar da, men nærmer meg nå.

– Det blir uansett mye spilletid på deg utover sesongen, Marcus?

– Det er veldig jevnt i kampen om plassene og samtlige som spilte mot Øystese viste nettopp det. Jeg ønsker jo å spille og skal jobbe for at det skjer.

– Dårlig timing

Damian Sanchez Olsen er en annen som har fått lite spilletid så langt denne sesongen, etter at den tidligere Nest-Sotra-spilleren slet med skader i forkant av sesongen.

Han var fornøyd med sine første 90 minutter for sesongen.

– Det var greit å komme i gang. Dårlig timing å bli skadet like før seriestarten, men jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal spille mye utover. Jeg føler meg i god form og nå går vi inn i en tøff periode med mange kamper.

Det er i utgangspunktet ingenting som tyder på at Kjetil Knutsen går bort i fra startelleveren fra de tre første seriekampene.

Sanchez Olsen er ikke bekymret.

– Jeg har is i magen og forventer ikke å gå rett inn mot Bryne.

– Bryne blir tøffeste motstander så langt?

– Ja, jeg tror det er et skille nå. Vi møter bedre og bedre lag. Først Bryne, også nærmer det seg Sandnes Ulf, Fredrikstad og Sogndal. Men, vi er gode nok til å ta alle i denne divisjonen, sier han.

– Ikke spesielt å møte Brann

Nå vil han komme lengst mulig i NM og bryr seg lite om byens nest beste klubb.

– Det er ikke spesielt å møte Brann i cupen nå. Vi skal jo møte dem i serien snart. Vi ønsker å nå lengst mulig, påpeker han.

– Det var deilig og en kamp der vi hadde alt å tape. Det var en vanvittig liten bane og det føltes litt som om vi spilte firkant på trening utpå der, sier han.

– Vi burde vel i alle fall vunnet 10-0. Simen Lassen kunne scoret 8 og jeg 5, men det var en sånn dag der ballen ikke ville i mål, selv om det holdt til seier.

Åsane kjørte fullstendig over vertene i samtlige 90 minutter og spesielt Erlend Grov sentralt på midtbanen for Åsane var god, sammen med en annen nykommer Simen Lassen. Dermed blir det ny cupmatch for Åsane

 

Men først Bryne på søndag klokken 18 på Myrdal.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Øystese – Åsane 0-2 (0-0)

NM 1. runde, Øyestese kunstgress.

Mål:

0-1: Marcus Nyborg (61.)

0-2: Marcus Stueland (67.)

Åsane: Martin Sanchez Olsen, Glenn Håberg, Jahn-Ove Wiik, Eirik Wollen Steen (Martin Ueland fra 74.), Sverre Bjørkkjær, Marcus Stueland, Simen Lassen, Erlend Grov (Kjetil Kalve fra 77.) Damian Sanchez Olsen, Kristoffer Nesse Stephensen, Magnus Nyborg (Joachim Raknes fra 70.)

Relaterte saker