Lokalavis for Åsane og omegn!
  • IKKE OVERRASKET: Bengt Sæternes roser Åsane, og var ikke skuffet etter uavgjort på Myrdal. 

Fortsatt ubeseiret

– Det overrasker meg ikke at de gjør det bra. De har mange gode spillere, og vi lever greit med å reise fra Myrdal med ett poeng, sier Bengt Sæternes.

Follo tapte og Sogndal avga poeng. Dermed topper fremdeles et ubeseiret Åsane OBOS-ligaen etter 0-0 hjemme mot ambisiøse Sandnes Ulf. 

Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes reiste hjem fra Myrdal med 2-6-tap i bagasjen i fjor da han trente Egersund. Nå var han passe tilfreds med uavgjort.

– Vi styrte mye av kampen etter pause og skapte noen gode sjanser. Vi kunne fått tre poeng, men vi kunne også ha tapt etter deres gode første omgang. Det var større forskjell i fjor, smiler han.

– Åsane er gode og vi behandlet dem med respekt, det er tross alt serielederne. Vi er fornøyde med å holde nullen på bortebane, men har store ambisjoner i år og ønsket selvsagt seier, fortsetter den tidligere Brann-spissen.

– Ikke overrasket

– Er du overrasket over at Åsane har tatt så mange poeng?

– Nei, jeg er ikke overrasket over det. Jeg så de i fjor og da var de suverene. De har veldig mange unge, gode spillere og vi lever greit med å reise fra Myrdal med ett poeng.

– All ære til Åsane for det de har gjort så langt, men de vil nok få det enda tøffere utover i sesongen. De er et lag som er gøy å se på, men jeg synes vi hindret de litt i å komme i gang med spillet deres i dag, sier han.

Vegard L. Moberg brente en av Åsane flere store sjanser da de oransje hadde et kvelertak rundt kampen de siste femten før pause.

– Jeg traff ikke rent, men det var en god sjanse. Vi er skuffet etter uavgjort, og det føles litt bittert. Men vi holdt nullen og virket solide. 

– Sandnes Ulf bør være mest fornøyde med ett poeng, fastslår midtbaneankeret fra Os.

Åsane best

Åsane åpnet matchen noe nervøst, og virket litt energiløs og bleik de første 20 minuttene. Gjestene fra Rogaland skapte noen farligheter, men det var relativt jevnt på Myrdal frem til halvtimen var passert.

Da skrudde vertene opp tempoet og kjørte tidvis over et rystet bortelag. Damian Sanchez Olsen hamret ballen i tverligger, Vegard L. Moberg bommet fra seks meter, og plutselig skapte Åsane nok sjanser til å lede komfortabelt til pause.

Også Martin Ueland, Håkon Lorentzen og Niklas Lerpold skapte trøbbel for et vaklende Ulf-forsvar, men gjestene red av stormen og et lagene gikk til pause uten scoringer.

Etter hvilen styrte fjorårets Tippeliga-lag mer av begivenhetene i Åsane og skapte noen gode muligheter, men en sjansefattig og litt tam affære endte målløst.

– Vi skapte mer enn nok til å avgjøre, men møtte et godt lag. Det er mange plusser i dag, selv om ikke alt fungerte. Vi viser at vi er vanskelige å slå, og du har ikke sett toppnivået vårt ennå, konkluderer Kjetil Knutsen.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker