Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BLIR STENGT: I perioden 23.30 til 02.30 natt til søndag stenger Statens vegvesen for all trafikk inn og ut fra Myrdalsvegen grunnet asfaltering av den nye firefeltsveien mellom Åsane senter og Ikea. 

Flere veier stenges i helgen

I helgen starter Statens vegvesen opp asfalteringsarbeidet på firefeltsveien mellom Åsane senter og Ikea. Myrdalsvegen blir fullstendig stengt for trafikk noen timer natt til søndag. Det samme gjelder veien fra Horisont til Vestlandshallen.

Andreas Kolås, byggeleder i Statens vegvesen, forteller at strekningen fra Salhuskrysset og sørover på den nye firefeltsveien på fylkesvei 267 skal fullføres 100 prosent i helgen. Dette innebærer at Statens vegvesen skal legge det siste laget med asfalt, og det fører til omlegging av trafikken og at enkelte veier i perioder vil være stengt.

– Vi starter opp på fredag klokken 19.00 med å asfaltere Myrdalsvegen og veien fra Horisont-rundkjøringen og opp til Vestlandshallen. Vi tar ett felt om gangen, og det blir manuell dirigering av trafikken, forteller Kolås.

Stenger på nattestid

Fra klokken 22.00 blir den nye rundkjøringen mellom gamle Ikea og Horisont stengt for all trafikk.

– Da blir det ikke mulig å kjøre verken inn eller ut fra veien som går til og fra Vestlandshallen. Her blir det stengt frem til klokken 06.00 lørdag morgen, sier han.

Byggelederen informerer videre om at også veien fra Salhuskrysset blir stengt i samme tidsperiode.

– Alle kjøretøy som skal inn i Myrdalsveien må kjøre via fylkesveien Åsamyrane fra sør på broen over motorveien, sier han.

Natt til søndag starter arbeidet opp igjen klokken 22.00. Kolås forteller at det da vil blir stengt for trafikk fra rundkjøringen ved Horisont og gamle Ikea i retning Salhus. Det blir imidlertid mulig å kjøre inn og ut veien opp mot idrettsarenaene på Myrdal. 

Videre blir veien fra Salhuskrysset mot sør stengt for trafikk.

– Alle bilister som skal inn Myrdalsvegen må kjøre via fylkesvei 267 Åsamyrane fra sør på broen over E39, sier han og legger til:

– I perioden 23.30 til 02.30 stenger vi for all trafikk inn og ut fra Myrdalsvegen. Deretter vil denne veien åpne igjen, men all kjøring til og fra må foregå mot Salhuskrysset.

Har sendt brev

Fra klokken 02.30 natt til søndag legger Statens vegvesen asfalt i Åsamyrane mot nord. Da blir veien stengt ved Litleåsvegen.  

– Fra klokken 07.00 vil hele traseen på nytt være åpen for trafikk. Det blir veimerking natt til mandag og tirsdag, men dette skjer med manuelle dirigering og ingen veier blir stengt, sier han.

Kolås forteller at alle beboere i området som blir berørt av trafikkomleggingen i helgen har fått brev fra Statens vegvesen.

– Vi gir beskjed i god tid, slik at folk er forberedt og kan tilpasse seg arbeidet som skal utføres i helgen. På denne måten blir det minimalt med trafikale utfordringer, sier han.

Byggelederen opplyser også om at bussene vil gå som normalt i området på fredagskvelden.

– På lørdag vil bussene kjøre via motorveien mellom Nyborg og terminalen. Vi har vært i kontakt med Skyss, og de skal selv ta seg av å informere dem som kan bli berørte av trafikkomleggingen natt til søndag, sier han.

Lørdag og søndag blir altså den første av to helger denne våren med stengte veier og trafikkomlegginger på nattestid, grunnet asfaltering av den nye firefeltsveien som skal åpne i midten av juni.

– Den andre helgen har vi ikke avklart dato for ennå, men det blir trolig i starten av juni, sier Kolås.  

Han fremhever også at dersom det blir mye regn til helgen vil det ikke være mulig å gjennomføre asfalteringsjobben.

– Dersom regn ødelegger for oss førstkommende helg kommer vi til å utføre det planlagte arbeidet helgen 22. til 24. mai istedenfor, avslutter Andreas Kolås.  

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker