Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KRIGER: Gojko Ivkovic og resten av Nest-forsvaret fikk kjørt seg mot Magnus Nyborg.

Magnus Nyborg strålte

Magnus Nyborg gjorde alt bortsett fra å score i NM-triumfen over Nest-Sotra. – Jeg er i Åsane for å spille og målene kommer, sier han.

Oslo-gutten med en fortid i Arna-Bjørnar har vært i skyggen av Niklas Lerpold og Håkon Lorentzen så langt denne sesongen.

I cupens 2. runde var spissen svært sentral da Åsane nektet strilene fra Ågotnes revansje, og vant komfortabelt 2-0 etter scoringer av Joachim Soltvedt og Simen Lassen.

– Deilig å få en kamp fra start. Jeg har slitt litt med skader i oppkjøringen, men det var godt å komme i gang. Vi har en veldig sterk tropp og konkurransen er hard, sier Nyborg til Åsane Tidende.

Målgivende

Han serverte på strålende vis Soltvedt på vertenes første scoring, men burde også vært på scoringslisten selv.

– Jeg følte meg litt tung mot slutten, men føler jeg gjør en god kamp. Jeg var ikke langt unna å score i dag, men målene kommer, det er jeg sikker på, påpeker an.

Han legger til:

– Jeg fikk meg en assist og det føles godt å bidra. Det er klart at en spiss må score for å spille, men jeg håper å få flere sjanser fremover. Det smakte godt med en målgivende, og selv om jeg er østlending, kjenner jeg på følelsen av å vinne et slikt lokaloppgjør.

Kjetil Knutsen sa dette da Nyborg fikk kontrakt med Åsane: 

– Magnus er en vanskelig type å spille mot. Han river og sliter og gir alt hele tiden. En ekkel og til tider umulig mann å forholde seg til for en forsvarer når han har dagen.

Det viste han til gangs i cupkampen.

– Vil ha startplass

– Du gir deg ikke uten kamp med tanke på en spissplass?

– Nei. Spissene våre har levert veldig bra, men jeg er aldri helt fornøyd når jeg går målløs av banen. Jeg er i Åsane for å spille og jeg skal gi alt for det, smiler han.

Tidligere Åsane-midtstopper Gojko Ivkovic slet sammen med resten av forsvarsfireren til gjestene å få has på rivjernet til Åsane. 

– Ikke noe forhold til Åsane

– Vi presterer ikke det vi kan og er aldri opp i 100 prosent. Vi har mye å gå på. Jeg vil ikke bruke det harde kampprogrammet som noen unnskyldning. Vi manglet gnist og fikk ikke mye til, sier Gojko Ivkovic.

– Hvordan var det å komme tilbake til Myrdal, Gojko?

– Jeg har ikke noe nært forhold til Åsane, og tenker ikke så mye på det. All respekt til Åsane og det de har gjort, men vi må ha fokus på oss selv og komme tilbake.

Lassen-magi

Åsane gjorde som ventet flere endringer fra seriekampen mot Sandnes Ulf sist og inkluderte både Erlend Grov, Simen Lassen, Glenn Håberg, Simen Bjørkkjær, Marcus Stueland, Magnus Nyborg og Kristoffer Nesse Stephensen i startoppstillingen.

Spesielt Grov og Lassen imponerte med sine ferdigheter, ro og overblikk sentralt for vertene.

– Veldig gøy å få spille. Vi styrte det meste og presterte godt. Det viser at vi har en sterk stall og det er bare gøy å gi Kjetil et luksusproblem, smiler Simen Lassen.

– Ingen målscorer

Den tidligere Os og Brann-spilleren punkterte kampen på verdig vis. Han dro seg elegant forbi to Nest-forsvarere før han iskaldt fant nettmaskene. 

– Jeg er vel ingen naturlig målscorer, men det var deilig å score og prestere en god kamp. 

Det var en jevn første omgang på Myrdal, men Åsane styrte det meste av banespillet og gjestene fra Sotra virket tannløse og uten selvtillit. 

Soltvedts fjerde

Nyborg rev seg fri på høyrekanten og fant Soltvedt på bakerste stolpe. Sistnevnte dunket inn sitt fjerde mål for sesongen på halv volley like før pause.

Etter hvilen fortsatte vertene å styre. Nyborg burde gjort mål, men det skulle imidlertid ikke få konsekvenser. ”Reservene” til Åsane presterte svært bra og en god Marcus Stueland la definitivt inn en sterk søknad om startplass i Sogndal på søndag.

Lassen punkterte det hele med en lekker scoring fire minutter før slutt. 

Dermed blir det ny cup-match for serielederen. Trekningen skjer i morgen og det kan fort bli et nytt lokaloppgjør mot Fyllingsdalen, som knuste FK Haugesund, eller Brann som slo lillebror Vard Haugesund etter straffekonkurranse. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Åsane – Nest-Sotra 2-0 (1-0)

NM. 2. runde, Myrdal.

Mål:

1-0: Joachim Soltvedt (41.)

2-0: Simen Lassen (89.)

Åsane: Martin Sanchez Olsen, Sverre Bjørkkjær, Glenn Håberg, Jahn-Ove Wiik, Martin Ueland, Joachim Soltvedt, Erlend Grov, Simen Lassen, Kristoffer Nesse Stephensen (Stian Nygard fra 84.), Marcus Stueland (Kjetil Kalve fra 89.), Magnus Nyborg (Joachim Raknes 76,).

Relaterte saker