Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TROR PÅ ÅSANE: Petter Strand har vært svært sentral for Sogndal denne sesongen, som leder OBOS-ligaen etter 3-0 over Åsane. – Ingen grunn til at de skal falle bli hektet av i toppen, sier Åsane-gutten. (Foto: Rune Sjøberg, Sogndal Fotball)

  • DETTE MÅ VI TÅLE: Kjetil Knutsen og Åsane gikk på sesongens første tap. – Vi møtte et bra lag. Dette må vi tåle og nå må vi slå tilbake mot Follo, sier han. 

– Åsane vil være et topplag i år

– Ingen grunn til at de skal bli hektet av, det er et veldig bra lag, sier Morvik-gutten Petter Strand etter at Åsane gikk på sitt første tap på nesten tre måneder.

Åsane røk 3-0 på Fosshaugane og var aldri i nærheten av å ta med seg poeng hjem til Myrdal. Dermed stjal Sogndal både serieledelsen og Åsanes ubeseirete rekke.

– Vi avgjorde det meste før pause med 3-0-ledelsen. Laget passet seg litt mer nå, etter at vi tapte sist hjemmekamp mot Levanger, og vi var sugen på revansje etter det tapet, fortsetter tidligere Tertnes-spiller Petter Strand til Åsane Tidende.

Han har spilt hvert minutt for sogningene under Eirik Bakkes ledelse, og serverte også Jim Johansens tredje scoring i Sogndal.

– Jeg har fått mye tillitt og det er viktig for min utvikling. Vi spilte med et høyt tempo og var veldig aggressive mot Åsane, noe vi er vant med fra Tippeligaen. Der har vi et ekstra gir i forhold til de andre lagene i denne divisjonen, påpeker han.

Strand gjør det klart at årets første Åsane-tap ikke nødvendigvis er starten på en lang nedtur.

– Vi tenkte ikke på at vi møtte serielederne i dag, og visste at vi var et bedre lag om vi presterte godt. Men Åsane er et veldig bra lag, og jeg ser ingen grunn til at de skal bli hektet av i toppen, sier han.

– Jeg tror de kommer til å fortsette slik de har gjort, og det laget kan fint ligge i toppen hele veien. De har imponert, men i dag var vi bedre enn de.

Kjetil Knutsen tok nederlaget med fatning.

– Vi fikk oss en i trynet veldig tidlig og kom ikke helt ut av startblokkene. Det ble en tung dag der vi var nest best i det meste, sier Åsane-treneren.

Tre måneder siden sist

For Åsane hadde ikke tapt en fotballkamp siden 21. februar (2-4-tap mot FK Haugesund i en treningskamp, journ.anm.).

– Dette må vi tåle. Nå er det ekstremt viktig at vi reiser oss og slår tilbake mot Follo på onsdag, sier han.

Han var også opptatt av å rose opprykksfavoritten etter tapet.

Kjetil Knutsen gjorde som ventet flere forandringer på laget som slo Nest-Sotra ut av cupen, men ga fornyet tillit til Sverre Bjørkkjær i fraværet av Martin Ueland og tidligere Sogndal-spiller Kristoffer Nesse Stephensen, som spilte venstrekant.

– Tok ikke ut det rette laget

– Vi møtte et veldig godt lag på bortebane. De var utrolig aggressive og løp oss til tider i senk. Kanskje jeg ikke tok ut det riktige laget til denne kampen, vi hadde treng mer løpsstyrke, oppsummerer han.

– Men vi kan ikke forvente at vi skal reise fra Sogndal med tre poeng. Nå må vi skape energi inn mot neste kamp og håpe å slå tilbake, kommenterer han.

– Petter Strand roser dere og tror Åsane kan bli værende i toppen utover sesongen. Hva tenker du om det?

– Jeg setter pris på at han sier det og at han tror på laget. Han er jo en lokal Åsane-gutt, men vårt fokus blir annerledes. Vi vet at vi har et stort potensial i laget, og mye handler om utvikling.

– Nå må vi tenke på Follo

Jim Johansen smalt inn vertenes ledermål før seks minutter var passert på Fosshaugane og Kjetil Knutsens mannskap fikk en marerittstart på toppkampen.

Etter dette styrte hjemmelaget det meste og Åsane var som Kjetil Knutsen nevnte, nest best i det meste.

Robin Stroot økte ledelsen for hvittrøyene fra Sogn like før halvtimen, og Petter Strand assisterte Jim Johansen som ga Sogndal 3-0 to minutter seinere.

2. omgangen ble et pliktløp for vertene, og de oransje fra Myrdal gikk på sitt første tap for sesongen.

– En stor nedtur, så klart, og de var godt forberedte på oss. Men, nå må vi tenke Follo, sier Knutsen.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Sogndal – Åsane 3-0 (3-0)

1. divisjon, menn. Fosshaugane campus.

Mål:

1-0: Jim Johansen (6.)

2-0: Robin Stroot (27.)

3-0: Jim Johansen (29.)

Åsane: Eirik Østgård, Sverre Bjørkkjær, Eirik Wollen Steen, Jahn-Ove Wiik, Rune Gravdal (Glenn Håberg fra 72.) Vegard L. Moberg, Stian Nygard, Kristoffer Nesse Stephensen (Kjetil Kalve fra 46.) Senai Hagos (Erlend Grov fra 46.) Niklas Lerpold, Håkon Lorentzen.

Relaterte saker