Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SITTER I RO: – Vi vet at barn og unge sitter mye i ro, mer enn før. Derfor er det viktigere enn noen gang at man skaper aktiviteter som får barn og unge bort fra tv- og spill-skjermen og i stedet kjenner gleden ved å bruke kroppen og bli litt sliten.

Håper løpebølgen fortsetter

Førstkommende torsdag er det klart for Åsaneløpet. Daglig leder i Norna-Salhus, Tom Jensen, håper på tusen deltagere.

Åsane løpskarusell er blitt arrangert utover vinteren og våren med stadig voksende suksess.

600 løpere har i løpet disse månedene meldt seg på karusellen, noe som vitner om en stigende interesse for slike arrangementer. Som daglig leder i Norna-Salhus, Tom Jensen, sa til Åsane Tidende i vinter:

– Dette viser at folk i Åsane vil være aktiv og de vil løpe.

– Håper de kommer tilbake

Men det er først på førstkommende torsdag at Norna-Salhus får svaret på akkurat hvor stor interessen for løpsarrangementer er i bydelen. Åsaneløpet er tradisjonsrikt, og på torsdag arrangeres det for 28. gang, men det er lenge siden antall påmeldte strakk seg over tusen deltagere; de siste årene har det populære barneløpet bidratt til at det totale antall deltagere har ligget mellom syv og åttehundre.

Drømmen er altså fremdeles tusen, og når man ser løpseksplosjonen Bergen City Marathon opplever, er det ikke så rart om også Tom Jensen drømmer om stor deltagelse.

– Det er klart vi har et mål om å nå tusen påmeldte totalt. Ikke minst på bakgrunn av den positive opplevelsen vi har hatt i vinter og vår med så stor oppslutning rundt Åsane løpskarusell, og så mange blide og fornøyde mennesker som har kommet til oss og sagt at vi trengte et slikt arrangement i bydelen, sier Jensen.

– Da er det naturlig for oss å håpe at alle disse aktive menneskene kommer tilbake og melder seg på Åsaneløpet på torsdag, enten de vil løpe 5 kilometeren eller prøve seg på den litt mer krevende halvmaraton-distansen. Når det gjelder halvmaraton, er det verdt å merke seg at mange løpere har satt personlige rekorder i Åsaneløpet; det er en lettløpt løype, for det meste flat, med oppstigningen på Blindheimveien som den eneste motbakken, så her kan det gå unna både for eliteløperne og mosjonistene, sier Jensen.

Stolt leder

Jensen har vært med i idrettslaget i 15 år, og han har vært med på like mange Åsaneløp. Lederen legger ikke skjul på  at han er stolt av det tradisjonsrike løpet.

– Klart jeg er det. Vi mente jo hele tiden at Åsane trengte et slikt arrangement. Det skjer ikke så mye i bydelen vår, og vi mente at et løpsarrangement med kvalitet kunne virke samlende på beboerne, og kanskje kunne vi være med og bidra til å skape identitet i Åsane. Mange er stolte av å komme herfra, og da er det også viktig at vi som jobber for å skape et positivt og aktiv miljø for barn, unge og voksne også tilrettelegger for denne typen aktivitet midt i bydelen.

Jensen er også opptatt helseperspektivet.

Ta med familien

– Vi vet at barn og unge sitter mye i ro, mer enn før. Derfor er det viktigere enn noen gang at man skaper aktiviteter som får barn og unge bort fra tv- og spill-skjermen og i stedet kjenner gleden ved å bruke kroppen og bli litt sliten. Det har alle godt av, og spesielt de unge. Jeg vil ikke legge noe press på noen, og jeg er klar over at det er hektisk for mange småbarnsforeldre, men kanskje man kan komme til Åsane storsenter på torsdag og senke skuldrene, melde seg på 5 kilometeren og ta vare på helsen til hele familien i sosialt samvær med andre, sier en glødende engasjert idrettsleder.

Du kan melde deg på Åsaneløpet på asanelopet.no enten du vil delta på halvmaraton, mosjonsløpet på 5 kilometer eller barneløpene som består av både en hundremetersløype og en sekshundremetersløype. Startnumrene kan hentes på løpsdagen ved startområdet. Hele arrangementet starter 13.00 på torsdag. 

Av

Relaterte saker