Lokalavis for Åsane og omegn!
  • MARGINER: Niklas Lerpold var veldig nære, men fyrte med løskrutt og Åsane gikk målløse og poengløse av banen mot Follo.

Brente Åsanes største sjanse

– Det er veldig små marginer, sier Niklas Lerpold etter at spissen brente Åsanes største sjanse i årets første hjemmetap.

Det var en svært skuffet Lerpold som møtte pressen etter det knepne 0-1-tapet for Follo på Myrdal.

– Jeg syntes egentlig vi var ganske dårlige i dag. Kanskje det bare er jeg som er veldig skuffet nå, men dette var ikke bra nok, mener spissen.

Manglet intensitet

– Vi møtte et godt lag, men manglet intensitet og ble løpende for mye i mellom. Vi lyktes ikke i forsøket på et høyt press, og da blir det vanskelig mot et så ballbesittende lag som Follo. 

Han var imidlertid uhyre nære å sende de oransje i føringen tidlig i kampen med sitt hodestøt. Det kan ha blitt avgjørende, for Åsane skapte uvanlig lite på eget gress og endte opp uten poeng for andre gang på tre dager.

– Hjemme mot Follo skal vi ikke ende opp med null poeng. Utrolig bittert at jeg ikke satt den sjansen min tidlig, slike muligheter skal sitte i mål. Men det var en meget god redning av keeperen, oppsummerer han.

– Vi var svake når vi fikk brudd og ga vekk for mange baller. Det var små marginer som skilte seier og tap i denne kampen, og hadde vi scoret på de store sjansene vi hadde tidlig, kunne utfallet vært helt annerledes, påpeker den tidligere Fana-spissen. 

– Ikke effektive nok

Damian Sanchez Olsen var tidvis god for et Åsane-lag som nok hadde fortjent poeng mot et teknisk godt og smart bortelag.

– Det var en helt jevn kamp og mange steg opp fra Sogndal-kampen sist, den kampen kan vi bare glemme. Vi hadde noen store sjanser tidlig, og i dag var det slik at når vi ikke var effektive nok, ble det som det ble, sier vingen.

– Vi møtte et taktisk godt lag som var tålmodige og gode med ballen. Dette er nok et av de verste lagene å komme under mot. De lå med fem spillere bak, og ga vekk lite rom.

– I slike kamper må vi ta sjansene vi får, det gjorde vi ikke i dag. Det var veldig små marginer og jeg synes vi gjennomførte en god kamp, påpeker han.

Kjempesjanser

Åsane startet forrykende på eget gress og rystet gjestene fra Ski med noen enorme muligheter til å ta en tidlig ledelse.

Joachim Soltvedt hamret ballen i nettveggen etter et strålende Åsane-angrep og Magnus Nyborg kunne takket for tilliten i sin første start i en seriekamp med scoring, men var millimetere for sent ute.

Etter et heseblesende åpningskvarter i Åsane roet kampen seg betraktelig, og gjestene fra Akershus styrte mer av kampen og så tidvis ut som et meget godt fotballag.

De nyopprykkede gjestene hadde mye ball og skapte også noen farligheter før det smalt etter halvtimen. 

Borteledelse

Et offensivt Åsane ble brutt og effektive gjester serverte en strålende kontring. Håvard Dalseth parkerte et litt passivt Åsane-forsvar, og satte iskaldt inn ledermålet bak en utspilt Sanchez Olsen i Åsane-målet.

Kjetil Knutsen ga Simen Lassen og Magnus Nyborg muligheten fra start, men Åsane sprudlet aldri og Follo vant den taktiske krigen på Myrdal.

– Vi er vant til å score først på hjemmebane og slet da vi kom under. Vi gjorde en god prestasjon, men det er en jevn serie og vi kunne ikke gjort så mye mer, sier Sanchez Olsen.

– Nå må vi bare snu trenden så fort som mulig, sier Lerpold før de oransje reiser til Høddvoll på lørdag.

Dermed falt Åsane til syvende plass med sine tolv poeng.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Åsane – Follo 0-1 (0-1)

1. divisjon, herrer, Myrdal gress.

Mål: 

0-1: Håvard Dalseth (30.)

Åsane: Martin Sanchez Olsen, Martin Ueland, Jahn-Ove Wiik, Eirik Wollen Steen, Rune Gravdal (Sverre Bjørkkjær fra 64.) Joachim Soltvedt, Vegard L. Moberg, Simen Lassen (Stian Nygard fra 80.), Damian Sanchez Olsen, Magnus Nyborg (Joachim Raknes fra 80.) Niklas Lerpold.

Relaterte saker