Lokalavis for Åsane og omegn!
  • START: Konsentrerte og målbevisste spurtet barna ut fra startstreken under torsdagens Åsaneløp.

  • SJARM: Oppvarmingen er arrangementets sjarmbombe. Her ser vi noen av de ivrigste barna.

  • HALVMARATON: Svenske Linda Gröning vant halvmaraton for kvinner på 1.35.53, mens Tore Stakkevold var suverent raskeste mann på 1.15.59.

Barna i hundre under Åsaneløpet

Hundrevis av barna skapte god stemning i Åsaneløpet torsdag.

Åsaneløpet er blitt et trygt og forutsigbart arrangement midt i hjertet av Åsane bydel. Som så mange ganger før er barneløpet og ikke minst oppvarmingen, selve sjarmbomben i en løpsfest som nå tiltrekker seg rundt 600 store og små aktive hvert år i mai. 

Lek og moro

Sammen med mosjonsløpet på fem kilometer, er dette distanser som setter fokus på lek og moro ved å være i fysisk aktivitet, og som tar et ansvar når det gjelder folkehelsen. 

For oss som har fulgt dette arrangementet i noen år nå, er det nok noe overraskende at ikke enda flere familier synes det er viktig å delta i arrangementet til Norna-Salhus, men de som stiller på startstreken med startnummer på brystet synes å ha det kjekt. 

At konkurranseinstinktet er på plass, premier til alle til tross, er det ingen tvil om, og det var mange barn som fikk kjenne på hvordan det er å ta ut alt av krefter de siste meterne mot målstreken. 

Gjesdal raskest

På herresiden vant Jonas Gjesdal fra Varegg fem-kilometeren på tiden 15.23, mens Christina Ellefsen Hopland fra samme klubb var raskeste kvinne med 17.25. 

Svenske Linda Gröning vant halvmaraton for kvinner på 1.35.53 foran Tone Raaen 1.37.51 og Sølvi Abbedissen 1.38.02.

På herresiden ble det en uvanlig suveren seier til Tore Stakkevold på tiden 1.15.59, noe som var åtte minutter foran nummer to, Eirik Matre fra Åsane cykle klubb. 

Du kan lese mer om Åsaneløpet og se enda flere bilder i tirsdagens papirutgave av Åsane Tidende. 

 

Av

Relaterte saker