Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STERKT RESULTAT: Under helgens Framoleker løp Martine Hjørnevik (14) 80 meter hekk på 11,66, som er den tredje beste tiden i hennes klasse i Norge noen gang.

     

      

Martine (14) imponerte under Framolekene

Martine Hjørnevik er bare 14 år gammel, men hun har allerede markert seg i friidrettsmiljøet, både på Vestlandet og på landsbasis. Under helgens Framoleker så vi hvorfor.

En uke før hun skulle delta på Framolekene briljerte Hjørnevik under Mailekene hvor hun blant annet løp 60 meter hekk på tiden 08,99, og 60 meter på 7,98, som er det nest beste resultatet i Hordaland gjennom tidene. Under Framolekene fikk hun hele tre 1. plasser og en 2. plass. Allerede neste helg skal hun tilbake på Fana stadion og delta i kretsmesterskapet.

– Blir du ikke sliten?

– Jo, jeg blir jo sliten, men etter hvert arrangement prøver jeg å hvile og ta det mest mulig med ro til neste konkurranse.

Denne helgen løp hun blant annet 60, 100 og 200 meter, i tillegg til at hun løp 80 meter hekk. Selv om hun deltar i ulike øvelser nå, er ikke Hjørnevik usikker på hva hun vil satse på.

– Jeg trives godt med alle øvelsene, men det er hekk jeg vil drive med, forteller hun.

Nervene i sjakk

Når hun løper forbi motstanderne får hun det til å se veldig lett ut, og hun virker uredd der hun sprinter avgårde. Men selv om det kan se lett ut for oss på sidelinjen, kjenner hun av og til på nervene.

– Jeg pleier ikke å være så veldig nervøs, men jeg kjenner litt på det når jeg skal ned i startblokken. Men da prøver jeg bare å tenke at jeg skal løpe så fort jeg kan slik at jeg kan vinne.

Internasjonale mesterskap

Selv håper hun at hun en dag kan bli best og få delta i større konkurranser. Leder i Norna-Salhus, Kjell M. Ebbesvik spår en svært lys fremtid for 14-åringen.

– Jeg tror hun kan bli best. Nå er hun ennå veldig ung, men jeg tror at om noen år kan hun delta i internasjonale mesterskap.

Han presiserer også at hun har den best mulige hekketreneren i Tor Haugland.

– Jeg så de gode resultatene hennes og så fort at her er det et kjempetalent. Så jeg hentet den beste treneren jeg kunne til henne, forteller Ebbesvik

Hundredeler fra rekord

Fredag imponerte Hjørnevik med tiden 11,66 på 80 meter hekk, som er den tredje beste tiden i

fjortenårsklassen i Norge gjennom tidene.

Under øvelsen 60 meter hekk lørdag 30. mai, løp Hjørnevik i mål på den meget sterke tiden

09.02. Tiden er kun fem hundredeler fra den norske aldersrekorden, men på grunn av litt for mye medvind, ble tiden uoffisiell.

Av

Relaterte saker