Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BEKYMRET: Brann-treneren måtte se laget sitt bli rundspilt før pause. – Det var ikke hyggelig i garderoben, sa han. Pausepraten hjalp og gjestene snudde kampen på Myrdal.

Nilsen skryter av Åsane:

– De fortjente mer

Åsane gikk fra himmel til helvete og tapte 2-3 mot Brann. – De hadde i alle fall fortjent ett poeng i dag, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

For de oransje rundspilte og tidvis ydmyket stjernene fra Idrettsveien før pause.

Tidligere Brann-rekrutt Joachim Soltvedt hamret inn 1-0 før Kristoffer Nesse Stephensen sendte Åsane i garderoben med en svært fortjent 2-0-ledelse mot et sjokket Brann.

– Best før pause

Tre dødballer seinere hadde gjestene snudd kampen, og Åsane endte opp med ingenting på Myrdal.

– De burde i alle fall tatt ett poeng i dag og hadde fortjent mer. De var klart best før pause, hadde gjort hjemmeleksen sin og spilte god fotball, fortsetter Nilsen, som har fått en forrykende start på sin nye jobb på Stadion.

– Du møtte dem som Hødd-trener for noen år siden og sa den gang at Åsane hadde spillere og kvaliteter nok til å spille i 1. divisjon. Hva tenker du nå?

– Det er et bra lag, det så vi i dag, og de har lykkes i arbeidet sitt og har i tillegg en smart og flink trener.

– Jeg synes det er viktig at de holder seg i divisjonen. Det vil være bra for bergensfotballen i forhold til spillerlogistikk og utvikling.

– Det kom et helt annet Brann-lag på banen etter pause. Hva skjedde?

– Vi gamblet litt med å flytte Azar Karadas opp i banen og lyktes veldig godt med det. Vi viste en annen innstilling og vinnermentalitet, oppsummerer han og legger til:

– Det var ikke veldig hyggelig i garderoben i pausen.

Han roser Karadas sin inntreden i laget de siste 45 minuttene.

– Han var veldig avgjørende og vant enormt mye dueller. Vi stod opp for hverandre, men må vite at slik vi spilte før pause ikke holder mål

– Jeg håper de overlever

Azar Karadas oppsummerte kampen slik:

– Vi var ikke der vi ønsket å være før hvilen og visste at om de fikk 3-0, ville det bli enormt vanskelig. Men mål preger kamper og vi fikk med oss et godt resultat i en vanskelig kamp. Det var en fantastisk ramme rundt kampen, smiler han.

– Overlever Åsane i divisjonen, Azar?

– De har mange spennende og gode spillere. Jeg håper virkelig at de blir i OBOS-ligaen.

– Ubeskrivelig skuffende

Joachim Soltvedt mener den tidligere Sogndal-spilleren endret kampen.

– Han er en av de beste hodespillerne i landet, og vi slet med å få tak på han når han kom inn. De fikk en litt for tidlig redusering og når Brann slo mye langt fikk vi problemer.

– Brann skapte veldig lite før pause og vi var gode. Det er ubeskrivelig skuffende å stå igjen med ingenting etter denne kampen, sier målscoreren.

– Hva skjedde de siste 45 minuttene?

– Vi ble kanskje litt stresset etter at de fikk reduseringen og slet i duellspillet. Vi var helt jevne med Brann i dag og får håpe dette snur snart.

Dermed gikk Åsane på sitt sjette strake tap i serien, og ligger kun poenget over nedrykksstreken.

 

Papiravisen i morgen: Les intervjuet med en skuffet og fortvilet Senai Hagos som mener Åsane ble frarøvet en klar scoring.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Åsane – Brann 2-3 (2-0)

1. divisjon, menn, Myrdal gress

Mål:

1-0: Joachim Soltvedt (3.)

2-0: Kristoffer Nesse Stephensen (31.)

2-1: Bismark Acosta (57.)

2-2: Marcus Pedersen (71.)

2-3: Vadim Demidov (77.)

Åsane: Martin Sanchez Olsen, Rune Gravdal (Damian Sanchez Olsen fra 89.) Jahn-Ove Wiik, Eirik Wollen Steen, Martin Ueland, Senai Hagos (Magnus Nyborg fra 89.) Vegard L. Moberg, Simen Lassen, Joachim Soltvedt, Kristoffer Nesse Stephensen (Håkon Lorentzen fra 80.) Niklas Lerpold.

Relaterte saker