Lokalavis for Åsane og omegn!
  • ENERGISK: Hovding gjennomførte med stil og fikk 2. plassen. – Kjempegøy, sier trener Christine Teigland.

     

  • GLEDE: Turid Brurås (t.v) og Borgny Brudvik var strålende fornøyd etter tidenes første stevne i regi Hovding Turn. 

– Bedre enn noen gang

– Vi har drevet med turn og dans siden vi var barn. Dette er lidenskapen vår, sier Christine Teigland etter sølvmedaljen i kretsstevnet på hjemmebane.

Laksevåg, Sotra og Hovding kjempet mot hverandre når tidenes første kretsstevne i regi av Hovding turn ble arrangert i Leikvanghallen forrige helg.

Det endte med 2. plass for jentene fra Breistein.

– Helt greit å bli nummer to. Sotra vant og fortjente det. De er mye yngre enn oss og det er flott å se at det er rekrutteringen innenfor turn og dans, sier trener og turner Christine Teigland.

– Lidenskap

– Dette var rett og slett kjempegøy. De fleste av oss i Hovding har drevet med dette siden vi var barn. Dette er lidenskapen vår og vi føler oss bedre enn noen gang, mye bedre enn vi var i oppstarten i 1998, ler hun.

De sprudlende damene imponerte med et jungel-inspirert dansenummer, et eksplosivt uttrykk og brennende entusiasme.

– Hvor kommer inspirasjonen og ideen fra?

– Faktisk fra Skal vi danse. Jeg får nye ideer i hodet mitt hele tiden og forrige gang var vi jo pirater. Vi synes det er gøy å kle oss litt annerledes og gjøre litt utradisjonelle numre, fortsetter Teigland.

– Kristine er en fantastisk pådriver og har bidratt i mange år til at dette er kjempegøy å være med på, utdyper lagvenninnen Bente Brurås.

– Dere fortsetter med dette i lang tid?

– Ja, dette er god trening og i tillegg veldig sosialt. Det er et kjempesamhold i gruppen og veldig inkluderende. Vi stortrives, sier Teigland.

Sotra vil til VM

De yngre jentene i Sotra tok gullet. Ikke overraskende, i følge lagkaptein og trener, Emilie Hauge (21).

– Det var absolutt gode konkurrenter og jeg er glade for at vi vant, men vi er vant med å danse foran mange mennesker og tok gull i NM i fjor, så målet var selvfølgelig å vinne i dag også, sier Hauge.

Nå er målsettingen til Therese Matre, Synne Blomberg, Celine Kartfjord, Emilie Hauge og Emilie Ågotnes Drønen, fem av jentene som representerte Sotra, de talentfulle klar.

– Målet er å kvalifisere oss for VM i Oslo i 2017. Vi trener mye og jobber knallhardt sammen, smiler de.

– Det blir verdt all treningen om vi klarer å komme til VM, jubler de. 

– Endelig

Turid Brurås og Borgny Brudvik har vært medlem i Hovding Turn i over 50 år. Nå fikk de endelig betalingen, og var stevneledere for årets arrangement.

– En stor fornøyelse. Vi har jobbet med å få til dette arrangementet i to år, og alle i klubben har stilt opp på en fantastisk måte, sier Brurås etter at klubben fra Leikvang arrangerte tidenes første kretsstevne i turngruppens 79 årige historie.

Med konkurranse i åpen klasse, oppvisning, og totalt 260 turnere i alderen 16-80 år i Leikvanghallen denne helgen, ble det et historisk år for de to ildsjelene.

– Etter over 50 år i klubben var dette helt utrolig å endelig få til. Det har vært en glede å jobbe med dette stevne og det er en befriende følelse nå når vi er i mål, fortsetter Brurås og Brudvik.

– Samholdet og idrettsgleden betyr mye og at klubben får til et slikt arrangement for første gang, er helt fantastisk å få være en del av. Dugnadsånden er veldig god her ute og det er nøkkelen til at vi har klart å gjennomføre, smiler de.

Totalt 20 lag deltok i løpet av helgen.

– Det sier litt om at interessen er tilstede og at det er mulig å få til noe slikt i Hovding også. Vi har et godt samarbeid med hverandre og gleder oss til fortsettelsen.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker