Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TRIVES: Else Uthaug og Judith Dahlberg trives på Midtbygda sykehjem, og de var begge storfornøyde med årets midtsommerfest. – Maten var god, og det var kjekt med levende musikk, sier de til Åsane Tidende. 

– Festen er helt topp

Judith Dahlberg og Else Uthaug storkoser seg på Midtbygda sykehjems midtsommerfest med både god mat og levende musikk. – Vi har gledet oss så mye at vi ikke har sovet i hele natt. Dette er helt topp, stråler de to kvinnene.

Forrige tirsdag holdt Midtbygda sykehjem midtsommerfest for beboerne for 28. år på rad. Tradisjonen tro ble det servert rømmegrøt og spekemat. Det ble selvsagt også levende musikk, og denne gange var det noen av koristene i «Kor tidig» med Dag Arne Nielsen i spissen som sto for tonene. Judith Dahlberg og Esle Uthaug synes festen var en flott opplevelse.

– Dette er helt topp, sier Dahlberg.

Uthaug nikker samtykkende.

– Det er veldig kjekt med musikk. De spiller mange kjente bergenssanger, og det er hyggelig. Da kan jeg synge med, sier hun med et smil.

Noe godt i glasset

De to kvinnene synes også at maten smakte utmerket.

– Ja, det er godt med rømmegrøt og spekemat, sier Uthaug.

Dahlberg legger til at etter konserten vanker det is og kaffe til dessert.

– I tillegg får vi kanskje en liten Baileys i glasset. Det er bare helt herlig, smiler hun.

Uthaug fremhever at sykehjemmet sørger for at det er mye som skjer for beboerne hele tiden.

– Vi planter blomster, baker kaker og får delta på fester som dette. Det er viktig at vi har noe å gjøre på, slik at vi ikke bare blir sittende i en stol, sier hun.

Dahlberg synes også at dette har stor betydning.

– Her på sykehjemmet får vi veldig god hjelp. Jeg kunne ikke ha fått et bedre sted å bo nå som jeg har blitt gammel. De ansatte gjør det hjemmekoselig, og jeg trives veldig godt, sier hun.

Både Dahlberg og Uthaug ønsker å trekke frem innsatsen til de tre aktivitørene som arrangerer både midtsommerfesten og alle de andre aktivitetene på huset. 

– Aktivitørene skal ha en stor del av æren for at vi har det så kjekt her, sier de to sykehjemsbeboerne til Åsane Tidende.

– Har stor betydning

Vally Sylta, en aktivitørene på Midtbygda sykehjem, forteller at slike fester betyr mye for beboerne.

– De kommer til et pent dekket bord, får være sammen og lytte til kjent musikk. Når de eldre ikke kan ta del i det som skjer utenfor huset må vi bringe noe av det som skjer inn til dem, sier hun.

Aktivitøren forteller at sykehjemmet også skal ha en midtsommerdans.

– Tidligere hadde vi alt på én dag, men da opplevde vi at det ble for mye for en del av beboerne. Dette førte til at vi delte opp festen og dansen på to adskilte dager. Da blir alle mer opplagte under arrangementene, og de får dermed mer glede av begge deler, sier hun.

Sylta synes også det er flott at Dag Arne Nielsen og resten av gjengen fra «Kor tidig» hadde anledning til å spille på festen.

– Det er kjekt å se at beboerne koser seg, og at de synger med på sangene, sier hun.

Nielsen trives med å  opptre på sykehjem.

– I dag prøvde vi noe nytt med å synge bergenssanger, og det slo veldig godt an i dette publikummet. Gjenkjennelse er viktig, og det var tydelig at mange i salen kunne sangene vi spilte for dem, sier han.

Sangeren synes det er kjekt å se at beboerne koser seg med musikken.

– Det er utrolig givende å drive på med dette, sier Nielsen til Åsane Tidende.

Beboer Randi Karlsen var fornøyd med midtsommerfesten.

– Jeg har fått herlig rømmegrøt. I tillegg var det kjekt å lytte til alle bergenssangene. Det har vært en flott fest, avslutter Karlsen. 

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker