Lokalavis for Åsane og omegn!
  • PERSET MED 11,65: Naomi Van den Broeck satt ny personlig rekord under kvalifiseringsløpet på 100m. (Arkivfoto: Rune Helle)

Naomi (19) med knallstart i EM

Hovding-jenten Naomi Van den Broeck er i disse dager deltaker i junior-EM i friidrett i Sverige. Sprinttalentet kvalifiserte seg til semifinale i går med tiden 11,65 på 100 meter. Det var ny personlig rekord. I dag venter finalen.

Junior-EM i friidrett, der morgendagens stjerner fra over 50 land konkurrerer mot hverandre, finner sted i byen Eskilstuna i perioden 16. til 19. juli. Under Bislett Games i juni, klarte Naomi Van den Broeck det belgiske EM-kravet med tiden 11,69 på 100 meter. Med den tiden satt hun personlig bestenotering og klubbrekord til Hovding.

19-åringen, som bor på Toppe, har stått for flere av Åsane-klubbens rekorder. Nå håper hun å gjøre det godt i Europamesterskapet. Da vi snakket med henne før start var målet å først komme til semifinalen. Det klarte hun, og med god margin.

– Naomi var strålende fornøyd med ny personlig rekord. Starten var helt perfekt, men hun stresset litt på slutten av løpet. Håper å rette på det i semifinalen, forteller trener Oddgeir Larsen over telefon like etter løpet.

I semifinalen løp hun på 11,79, som holdt til en plass i finalen. Den går klokken 17.25 i kveld.

– Cluet er å hvile

Foruten 100 meter sprint, skal hun også løpe 4x100 meter stafett. Det skjer på søndag. Det hersker liten tvil om at mesterskap gjør noe ekstra med kamplysten, og 19-åringen stortrives i Sverige.

– Det er kjempegøy. Det er spennende å bli kjent med store mesterskap, og kjenne hvordan det føles på kroppen å være med på noe slikt. Når man har bestemt seg for å satse på friidrett, er det jo slik man ønsker det skal være i fremtiden. Det er også veldig sosialt på slike mesterskap, og alle heier på hverandre, forteller sprinttalentet dagen før løpet.

De siste ukene før mesterskapet har vært brukt til trening og hvile.

– Jeg har trent hardt til omtrent tre uker før løpet. Deretter har jeg tatt det rolig med færre treninger. Cluet er å hvile.

Uvirkelig følelse

I tillegg til løping, driver friidrettstalentet også med lengde og hekk. Under junior-EM er det derimot kun sprint på agendaen.

– Følelsen du får i kroppen like før start og etter løpet. Spesielt rett før, når du skal angripe løpet. Den følelsen er helt uvirkelig, og vanskelig å beskrive.

Trener Oddgeir Larsen fra Hovding er med Van den Broeck i Eskilstuna, og han høster mye skryt fra 19-åringen.

– Alt jeg gjør av trening gjør jeg med Hovding, og det er der det startet for meg. Oddgeir betyr veldig mye. Jeg hadde ikke blitt så god uten ham.

Etter Eskilstuna venter både senior- og juniormesterskap i Brussel i september, og deretter er sesongen over.

Av

Relaterte saker