Lokalavis for Åsane og omegn!
  • INNBRUDD: Verdier for flere titalls tusen kan ha gått tapt etter at tyver slo til mot Bergen travpark natt til lørdag og stjal med seg en datamaskin, to harddisker og en telefon. 

Datautstyr for titalls tusen stjålet

Datamaskin, harddisker og en telefon er blant det som er stjålet etter et grovt tyveri på Bergen travpark natt til lørdag.

– En av trenerne på travparken ringte meg lørdag ettermiddag og lurte på om jeg var på jobb fordi vinduet til kontoret mitt stod åpent. Da skjønte jeg at noe var galt, forteller daglig leder Atle L. Hansen.

Han ilte til stedet og oppdaget til sin store fortvilelse at noen hadde brutt seg inn i administrasjonsbygget. 

– Vinduet var brekket opp, sier Hansen.

Verdier for titalls tusen

En telefon, en datamaskin og to harddisker proppet med bilder og informasjon hadde blitt stjålet. Verdien er anslått til flere titalls tusen kroner.

– Dette er veldig fortvilende for oss. Logoer og bilder som vi bruker i programmene våre, var på en av harddiskene. De skulle vi brukt i søndagens program. Det skaper store utfordringer for oss, sier Hansen som brukte hele søndagen til å rydde etter tyvene.

Vært fredelig lenge

– Er slike innbrudd noe dere har vært plaget med før?

– Nei, det har vært fredelig hos oss veldig lenge og det håper vi det fortsetter å være framover, sier den daglige lederen.

– Hva tror du gjerningsmennene skal med tyvegodset?

– De vil sikkert prøve å selge det. Dersom noen blir tilbudt å kjøpe, ber jeg dem om å kontakte politiet, sier Hansen som håper tyvene får dårlig samvittighet og i det minste leverer tilbake harddisken med bilder og logoer.

– Den er svært verdifull for oss, påpeker han.

Tatt fingeravtrykk

Det bør legges til at politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser. Blant annet skal det ha vært sikret fingeravtrykk.

Politiet søker tips i saken. Dersom du vet eller har sett noe, kan du kontakte politiet på 55255500 eller 02800.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker