Lokalavis for Åsane og omegn!
  • LEDER: Roald Bruun-Hanssen skal lede utbyggingen av Åsane idrettspark. (Arkivfoto: Nina Johnsen)

     

Skal lede utbyggingen av Åsane idrettspark

Arbeidet med Åsane idrettspark starter i 2017. Forarbeidet er i gang, og Roald Bruun-Hanssen er daglig leder i selskapet Arena Nord as, som skal stå for utbyggingen.

– I forbindelse med utbyggingen av Myrdal idrettspark, ønsket Trond Mohn som giver at idretten skulle stå ansvarlig. Vi har nå gjort en avtale med Bergen kommune, og overtatt ansvaret som kommunen begynte på, sier Roald Bruun-Hanssen.

Selskapet heter Arena Nord as, og Roald Bruun-Hanssen har allerede startet arbeidet som daglig leder. Styret består av Trond Mohn, som er styreleder, Roald Bruun-Hansen (Åsane allianseidrettslag) og Terje Valen (Idrettsrådet i Bergen). Det er entreprenøren Constructer som skal stå for utbyggingen.

Flerbrukshall og stadion

Det skal bygges stor flerbrukshall med tre håndballhaller, klatrehall, turn, ishall og et nytt fotballstadion.

– Slik det ser ut i dag, så ser vi for oss at det mest hensiktsmessige er å bygge flerbrukshall der dagens fotballbane er, og så bygger vi stadion innerst i dalen hvor amerikansk fotball hører til i dag. Men dette må vi komme tilbake til når det er endelig forankret hos alle parter, sier Bruun-Hanssen. 

Åsane fotball får da et nytt stadionanlegg med kunstgressbane. Klubben har ventet på dette i mange år, slik også resten av Åsane-idretten har ventet på anlegg for sine idretter. 

– Når starter arbeidet?

– Nå vil det gå et godt år med planarbeid og reguleringsarbeid, så jeg vil si tidligst vinteren 2017.

Bruun-Hanssen gir ikke helt slipp på oppgavene i Åsane fotball.

Vil fortsette i Åsane

– Når går du av som daglig leder i Åsane?

– Nå har jeg begynt i denne nye jobben fra august, men jeg fullfører jobben i Åsane fotball med de arbeidsoppgaver jeg har der, og jeg er innstilt på å være med videre i klubben i en eller annen rolle også i fortsettelsen.

– Hvorfor?

– Jeg er opptatt av at Åsane fotball fortsetter utviklingen, og at man bygger opp en best mulig fotballklubb, og dette vil jeg gjerne være med å bidra til. 

– Hva kan du si om hvor Åsane står administrativt?

– Klubben har tatt steg, vi har vært veldig flinke på markedssiden med Paul Tengs i spissen, og bygget en base. Økonomisk har vi god kontroll og driver forsvarlig innenfor de budsjettene som styret la opp til tidlig i vinter, og vi klarer å holde budsjettene slik det ser ut nå.

Fotballmessig er det masse erfarne folk som jobber godt. Nå må det jobbes godt rundt dem, slik at vi blir enda bedre og utvikler oss enda mer. Jeg synes vi har kommet godt i gang etter opprykket med alle de utfordringene som ligger der; jeg mener klubben har klart å møte dette på en god måte.

– Veldig inspirerende

Roald Bruun-Hanssen fortsetter altså i Åsane fotball ut sesongen, slik at klubben har tid på seg til å finne en ny daglig leder inn mot 2016-sesongen.

Nå gleder Bruun-Hanssen seg til å ta fatt på det nye arbeidet.

–  Det å få være med og bidra til at Idrettsparken blir  utviklet til det  beste for bydelen og hele idretten i Bergen er veldig inspirerende. Jeg er veldig glad for at vi får bygget ut dette myrdalsområdet nå, og endelig får på plass disse anleggene for idretten. Jeg håper og tror vi skal lage en idrettspark hvor det syder av aktivitet hver dag hele året gjennom. Det vil være veldig positivt for Åsane bydel, sier Roald Bruun-Hanssen.

 

Av

Relaterte saker